Усе для ЗСУ: ніжинки навчилися і свічки заливати, і прикраси створювати. Фото

 

 

 

 

Дівчата-ніжинки, які дарують тепло. Так, ми – про жіночу половину групи “Ніжинські вогники тепла“, які не покладаючи рук, трудяться, як ті бджілки, щоб нашим захисникам було чим зігрітися. Дівчата роблять окопні свічки.

Повідомляє Нежатин.

Про це ми писали “Ніжинські вогники тепла” – з любов’ю для захисників

Читати також “Ніжинські вогники тепла” виготовили 655 окопних свічок за день

Наталія Кулик, Крістіна Кулик, Ольга Лисивець, Анна Толстова, Тетяна Тихонова, Дар’я Петровська, Світлана Біловол та Аліна Іванова – справжні янголи добра. Здається, жінки не відчувають втоми. По 10 годин на ногах, поки підготують банки під заливку, наріжуть картон, зроблять основу для свічок… Та дівчатам і на думку не спадає жалітися. Підбадьорюють одна-одну, бо знають, заради кого і чого стараються, знають, як наші воїни чекають на ці теплі вогники.

Але, щоб залити свічки, потрібен парафін. Багато. Коштує він недешево, та й товар цей у великій кількості, можна сказати, дефіцитний. Але ж дівчата – україночки, а це значить, вихід знайдуть завжди! Винахідливі ніжинки почали власноруч виготовляти патріотичні прикраси і реалізовувати свій товар, а виручені кошти використовувати на закупівлю парафіну.

Продаж патріотичної продукції – ідея Ольги Лисивець, – розповідає Світлана Біловол. – Спочатку ми закупили прапорці, герби, смайлики, і виставили весь цей патріотичний товар на продаж в магазині “Оазис” по 20 грн. Не скажу, щоб дуже купували, але все ж…

Потім почали власноруч виготовляти різні прикраси з бісеру – це вже запропонувала моя донька Аліна Іванова. Погодилися на це всі, плетемо теж всі, хто не вмів – той навчився. Якщо браслетик тоненький – йде часу близько години. А ось такий (фото) широкий, де багато символіки – я плела 2 дні.

Коштує він від 100 грн, дрібніша прикраса – від 50.

Навчитися, звісно, можна. Це цікаво, і надихає те, що ти знаєш, заради кого стараєшся. Так, буває важко фізично, бо багато часу проводимо, нагнувши голову, незручно, спина затікає, шия болить, очі втомлюються… Плетемо ж в коробці, станка спеціального не маємо. Але то нічого, наші ж захисники не жаліються, і ми не будемо”.

Ось такий красивий брелок Аліна виготовила за три дні. Техніка його плетіння непроста, але ж помилуйтеся, як гарно!

А такі яскраві браслетики плете Наталія Кулик.

Придбати таку прикрасу можна в магазині “Оазис” (вул. Незалежності), й тим самим задонатити на парафін.
Також можна долучитися до збору, перерахувавши на картку
5168757409898899 (Лисивець О.).

Спілкувалася Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь