Маленька ніжинка з великим серцем: як шестикласниця Катя допомогає ЗСУ

 

 

 

 

Каті Подгорській із Ніжина – 12. Мало не щодня ця гарненька і на диво скромна дівчинка продає свій патріотичний товар біля входу до центрального ніжинського ринку, щоб зароблені кошти передати для ЗСУ. Усе вторговане до копійки Катя віддає відомій волонтерці матушці Дарії з храму Святої Покрови, а матушка вже точно знає, як ними вірно розпорядитися.

Повідомляє Нежатин.

Товар Катрусі – жовто-блакитні прапорці та різні прикраси, які вона робить із бісеру власноруч: брелоки, намисто, браслети, підвіски в машину. “Яка вартість?”, – запитую. “Хто скільки дасть, – розводить руками Катя. – За браслет можуть 100 дати, а за підвіску в авто – і 200, і 300 гривень”.

Ще зовсім дитина, їй би мріяти та з подружками гратися, але рашисти крадуть дитинство в наших дітей. Утім, їм ніколи їх не зламати, не згасити світло, яке живе в серцях…

Збирає кошти в такий спосіб Катруся з серпня. Нині вже зима, але дівчинка незважає ні на мороз, ні на дощ. Стоїть і продає з 9:30 до 13:00, ось минули канікули, то дитина торгувала щодня. Починається навчання – виходитиме на вихідних. Катя навчається у 6 класі Ніжинської гімназії 3. До речі, навчається на відмінно!

Чия це була ідея?”, – запитую у Каті. “Та моя. Я хоч і не доросла ще, але допомогти нашим захисникам хочу, щоб швидше вони прогнали те зло з нашої землі”, – говорить Катруся.

“Найчастіше купують браслети та підвіски з бісеру, – ділиться дівчинка. – Я їх роблю сама, ніхто мені не допомогає”.

А де ж час знаходиш, у тебе ж школа, а бісероплетіння, ж, мабуть, займає не одну годину?”, – запитую.

“Коли повчу уроки, в мене є вільний час. Тоді й займаюся. Можу й до 12 годин ночі плести. Я давно вже захоплююся бісероплетінням, то мені не важко. Тим більше, знаю для чого я це роблю”, – пояснює дитина.

Зі слів Каті, щоб створити красивий патріотичний браслет, потрібно часу від 30 хвилин до години, в залежності від того, яке плетіння – просте чи складне.

А скільки ж ти грошей уже заробила для наших захисників?

-Я не рахую, – простодушно говорить маленька ніжинка. – Коли 3 тисячі, коли 4. Вчора – 1800, сьогодні – 1900…

Катруся, що відчуваєш, коли підраховуєш донати на ЗСУ?

Радість. Адже цим я наближаю перемогу. Наші воїни нас захищають, а ми повинні їх підтримувати. Бо ми ж українці, інакше не можна!

… Кого вони хочуть перемогти, оті нелюди? У наших дітей любов до України живе в серцях з народження. Рашистам цього ніколи не усвідомити.

Матушка Дарія називає Катеринку неймовірною дитиною. Загальну суму коштів, які ця дівчинка вже зібрала, не рахували, але, зі слів матушки, вона дуже і дуже значна. І головне, що робить це Катруся від душі.

“Я беру отой конвертик, – говорить матушка Дарія, – і сльози на очі… Буває, питаю: “Катруся, ти б може не йшла сьогодні, там дощ, сиро, відпочила б може один день?” Та ні, йде дитина, продає свої вироби, а вони ж унікальні, бо зроблені маленькими рученятами з любов’ю і вірою! Як же я не піду, говорить, нашим воїнам потрібна допомога. Відстоїть там день, приходить до храму, то дощ її намочить, то сніг, а вона така радісна, щаслива! Цю неймовірну дівчинку уже знають наші захисники, і дякують їй!”.

Дарія Якубів часто на своїй сторінці публікує фото своєї маленької помічниці та розповідає про її добрі справи. Ось один із таких постів:

І ще:

Дякуємо тобі, наша юна україночка, за те, що ти така свідома, щира і працьовита! Нехай твоя доброта повертається до тебе сторицею!

Спілкувалася Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь