Обдарована молодь: 8 ніжинців отримають стипендію

 

 

 

 

Сьогодні, 18 січня, виконавчий комітет Ніжинської міської ради затвердив кандидатури на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю Ніжинської територіальної громади.

Повідомляє “Нежатин

До списку на виплату стипендій студентській молоді потрапили:

Авер`янов Вадим Ігоровичстудент НАТІ, факультет інженерії та агроінженерії, вихованець КДЮСШ Ніжинського міського осередку ФСТ “Спартак”. Здобув перемогу на чемпіонаті України з бойового самбо серед юнаків середнього віку (м. Київ, 2022р.), а також зайняв 1 місце на чемпіонатів Чернігівської області (м. Ніжин, 2022р.). Спортивний розряд – КМСУ.

Ганжа Софія Олександрівнастудентка НДУ, спеціальність “Соціальна робота”, волонтерка ГО “Час для нас”. Протягом 2022 року проводила активну волонтерську діяльність у Ніжинському центрі соціального обслуговування, Ніжинському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, Ніжинському дитячому будинку інтернаті, активна волонтерка проекту “Простір дружній до дитини”.

Галущенко Крістіна Олександрівнастудентка КЗ “Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької” спеціалізації “Народне пісенне мистецтво”. Учасниця міжнародних та всеукраїнських фестивалів та конкурсів. Нагороджена дипломом “Гран прі” за участь у Міжнародному благодійному Українсько-Польському чемпіонаті мистецтв “Art Festival Dreams Emotions” (2022р.), дипломом лауреата 1 ступеня у номінації “Естрадний вокал” (м. Київ, 2021р.). Брала активну участь у заходах на підтримку ЗСУ у Ніжині.

Солдатенко Андрій Олександровичстудент ДНЗ “Ніжинський професійний аграрний ліцей”, спеціальність “Кухар. Кондитер”. Нагороджений дипломом 1 ступеня на олімпіаді з інформатики, дипломом 1 ступеня на всеукраїнському конкурсі “Безпечний Інтерент 2.0”, дипломом 1 ступеня на всеукраїнському інтернет-конкурсі “Світ мандрів Григорія Сковороди”.

До списку на виплату стипендій учнівській молоді потрапили:

Дерека Назар Андрійовичучень 10 класу ННВК №16 “Престиж”, депутат Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади, волонтер. Зайняв 1 місце на обласній олімпіаді з сольфеджіо. У 2022 році – 2 місце на міському рівні в Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика. У 2022 році став джуніором в програмі Ukraine Global Scholars, учасник Молодіжного обміну в Німеччині. Ініціатор проведення “Новорічного благодійного ярмарку” на допомогу ЗСУ в Ніжині.

Ігнатенко Дарина Олександрівнаучениця Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ ім. Миколи Гоголя, 2 курс природничого класу, факультет біохімії, вихованка гуртка НБДЮ “Акторська майстерність – ІрБіс”, зразкового хореографічного ансамблю “Арабеск”. Має диплом переможця Всеукраїнського патріотично-творчого марафону “Все буде Україна”, Диплом лауреата 2 премії Всеукраїнського багатожанрового двотурового конкурсу мистецтв “Велика родина моя Україна”. Учасниця благодійних акцій у Ніжині.

Опанасенко Крістіна Анатоліївнавихованка Ніжинської КДЮСШ «Дзюдо». У 2022 році підтвердила норматив кандидата в майстри спорту України з дзюдо та виконала І дорослий розряд з боротьби самбо. 3 1 січня 2023 року Крістіну Опанасенко включено до складу нашіональної юнацької збірної команди (резерв) з дзюдо. У 2022 році виборола 3 місце на Чемпіонаті України з боротьби самбо (до 16 років); 3 місце на Чемпіонаті України з дзюдо (до 18 років); 2 місце на відкритому чемпіонаті області з дзюдо серед молоді до 23 років. У 2021 році була чемпіонкою України з дзюдо серед юнаків до 16 років, бронзовою призеркою чемпіонату України з боротьби самбо серед юнаків та дівчат середнього віку.

Тонконог Михайло Олександровичучень 9-Б класу 3ОШ №15, вихованець КДЮСШ Ніжинського місцевого осередку ФСТ «Спартак». Має особливі успіхи на всеукраїнському та міжнародному рівнях з бойового самбо, II спортивний розряд. Серед досягнутих результатів: II місце на чемпіонаті України з бойового самбо серед юнаків середнього віку (м. Київ, 2022р.); І місце на чемпіонаті Чернігівської області з бойового самбо серед юнаків середнього віку (м. Ніжин, 2022р.).

Обрана молодь буде отримувати грошову винагороду у розмірі 1500 грн – студенти та 1000 грн – учні.

Варто зауважити, що комісія по відбору кандидатів на отримання стипендії обдарованою учнівською та студентською молоддю відбувається кожні півроку.

Міській голова Ніжина Олександр Кодола на засідання виконавчого комітету вніс пропозицію наступного разу збільшити розмір виплат, щоб більше мотивувати молодь.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь