Ніжинка виграла мікрогрант від держави на відкриття кав’ярні-книгарні

 

 

 

 

Молода підприємиця з Ніжина Ольга Ріпа натхненно розповідає про майбутній інтер’єр омріяної кав’ярні-книгарні. Її планує облаштувати в історичному центрі Ніжина на вул. Гоголя. Ольга творча особистість, вона дуже любить читати, особливо під горнятко запашної кави. Саме так і виникла ідея створити затишне місце, де можна буде відпочити від цифрового світу і побути наодинці з собою. Люди, які читають книжки і так прийдуть до книгарні, а ті які не читають – прийдуть на каву. Побачать інших – які читають і можливо теж захочуть погортати книжку.

Ольга Ріпа:
– Я обожнюю каву і все що з нею пов’язано. В Ніжині мало таких місць, де хочеться знаходиться довго, сповільнитися за чашкою смачної кави. Ми хочемо зробити особливу каву, спешелті зерно з альтернативними методами приготування, те чого ще немає. Чому ще книги? Тому що я дуже люблю читати, люблю це як мистецтво, занурюватися в історії, їх можна буде придбати або просто почитати.
Можливо ще будуть якісь зібрання. Я колись організовувала літературні вечори у сквері Лисянського.
Мрія про власну справу з’явилась ще до повномасштабного вторгнення, але не бачила підходящого місця, у запропонованих варіантах. А ось нещодавно жінка виграла в одному з аукціонів таке приміщення, яке припало до душі. Коли постало питання, де взяти гроші для власної справи, Ольга ризикнула і подала заявку на участь у державній програмі “єРобота” та виграла мікрогрант на суму 250 тисяч гривень. Про можливість отримати мікрогрант прочитала у Фейсбуці на сторінці ніжинського бізнес-хабу, яке опублікувала Марина Свєтлова.

Кошти надані, в якості мікрогранту, підприємиця використала з розумом. Зробила закупівлю обладнання, майже пів гранту вартувала каво-машинка, також придбала меблі. Урочисте відкриття закладу планується на початок осені.

Джерело: телеканал “ТІМ”

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь