Ніжинський водоканал – катастрофічна ситуація на підприємстві

Комунальні підприємства нашого міста переживають зараз не найкращі часи. Однак одним вдається знаходити вихід з критичних ситуацій, а інші стають додатковим тягарем для місцевого бюджету. КП «Ніжин Водоканал» належить саме до таких.

Більше 12 000 000 грн з бюджету нашого міста було виділено на погашення боргів водоканалу.

Відкрито декілька кримінальних справ, в яких фігурують мільйонні суми збитків, які знову ж таки покриватимуться з міського бюджету, а отже – з кишень платників податків. Ці та ще багато інших проблем створюють ризик, що одна з найкритичніших галузей, від якої залежить життєдіяльність міста, виявиться непрацездатною.

Керівництво КП «Ніжин Водоканал», розуміючи те, що місто не може залишити без підтримки життєво необхідний об’єкт, інших кроків, крім як знову і знову просити виділення коштів з бюджету, не робить.

Як так може бути, що при практично найбільшому тарифі в області (для порівняння у Ніжині загальний тариф – 53,15, в Чернігові – 30,9, в Прилуках – 38,22), підприємство не зводить кінці з кінцями, хоча попереднє керівництво і за гірших умов не створювало подібних прецедентів. Досить чекати, що все само собою владнається. Бездіяльність та закривання очей на очевидні та нагальні проблеми ніяк їх не вирішить, а тільки призведе до ще більших проблем. З кожним днем фактів, що свідчать про некомпетентність, неефективність та нехтування окремими керівниками своїми обов’язками все більше. Потрібно діяти, поки ще ситуацію можна виправити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Ніжинський водоканал – катастрофічна ситуація на підприємстві

Залишити відповідь