Добро повертається: Артему Ракітіну, який евакуював чернігівців, назбирали мільйон на лікування

Закон повернення енергії добра – в дії. Артем Ракітін, про якого ми вже раніше розповідали, після початку повномасштабного вторгнення разом із командою однодумців евакуював із оточеного міста тисячі чернігівців. Своєю працею він врятував багатьох людей, які потребували допомоги. Пізніше Артем пішов на фронт, долучившись до захисту Батьківщини.

І ось, нещодавно до Чернігова прийшла звістка, що Артем Ракітін серйозно поранений, і чернігівці із вдячністю відгукнулися на заклик допомогти пораненому бійцю. Добро творить добро.

У своєму коментарі для телеканалу «Дитинець», Артем згадує той день, коли він отримав поранення:

«Ми заступили на позицію, сусідню з суміжним підрозділом. Моїх хлопців було шестеро, і чотири було з суміжного підрозділу. Пройшло десь пару годин, і в нашу сторону пішов контрнаступ. Було три БМП-шки і «танчик». В цих БМП-шках були орки, і ми прийняли бій. Я відкрив вогонь з ручного гранатомета, вони були уражені. Потім почав відпрацьовувати автоматом. А мій побратим вискочив і також почав працювати з протитанкового гранатомета. Напевно, коли я стріляв зі свого ручного гранатомета, то я спалив свою позицію, і по мені відпрацював танк».

До завершення стрілкового бою першу медичну допомогу Артему зміг надати його побратим з позивним Матрос. Після цього чернігівця забрав евакуаційний БМП. Зараз Артем Ракітін у військовому шпиталі.

«Зараз лікарі борються, напевно буде дуже тривалий етап лікування. Але, слава Богу, я вже бачу на одне око. Побратиму моєму кістку роздробило. В суглоб попало, з якого витекла рідина. Я зараз їм теж допомагаю по фінансам, і йому, і його сім’ї, щоб вони хоча б до нього добралися».

Друзі Артема майже одразу почали збирати гроші на його відновлення. І за кілька днів чернігівці, яких на початку повномасштабного вторгнення евакуював від обстрілів Ракітін, назбирали йому понад мільйон гривень. Сам Артем каже, що зараз його лікують безкоштовно.

«У шпиталі з мене витягнули пару таких великих осколків. Також у мене розбита зліва знизу щелепна коробка. Там треба видаляти кістки і накладати титанову пластину. До ока ще не добиралися, воно на місці, КТ це показало. Але якщо треба буде вставляти штучне око, то я хочу вставити краще 3D око, з тих, які є в країні. Я ще молодий, у мене сім’я. Мені закинули багато грошей, і якщо буде залишок, то я тоді прийму рішення, або передати на підрозділ, або комусь щось докупити».

За матеріалами телеканалу «Дитинець»

0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь