Замість квітів – ананаси: чернігівець відкрив незвичну квіткарню

Чернігівець Олексій Скоробогатько у минулому юрист та артист, а тепер дарує людям радість незвичними квітковими композиціями – амарилісами, ароматними гіацинтами, лотосами нелюмбо і навіть ананасами на стеблах! Усю цю красу можна побачити на сторінці квіткової гуртівні «Гарденія Опт» у інстаграмі. 

Олексій Скоробогатько відкрив квітковий магазин
Олексій Скоробогатько відкрив квітковий магазин

Букетами з майстерень Олексія Скоробогатька вітають на свята своїх рідних чернігівці, купують, щоб потішити близьких, їх замовляють з доставкою по місту люди, які виїхали за кордон, та наші захисники, котрі наразі далеко від дому боронять Батьківщину. Відкрити рік тому нову крамницю підприємцю допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту єРобота, інформує Чернігівський обласний центр зайнятості.

У квітковому бізнесі Олексій вже понад п’ять років. Свого часу він – юрист за освітою і артист у житті (працював у відомому в Чернігові театрі тіней Fireflies, згодом – у Verba Shadow Theatre), вирішив покінчити з гастролями, залишитися жити в рідному Чернігові й продовжити династію. У родині підростає двійко чудових малюків, тож, є куди і для кого прагнути. Бабуся Олексія і мама Тетяна свою професійну діяльність також присвятили квітам, а от стати підприємцем і відкрити квіткові крамниці зважився Олексій, і тепер це – сімейний бізнес. Також у портфелі чернігівця і книгарня Books_ua. 

«Грантовою програмою я скористався вперше. Найскладніше було скласти бізнес-план, бо треба все правильно розрахувати, а захищати його просто – ти розумієш чого хочеш і як цього досягти», – розповідає він.

На розвиток власної справи підприємець взяв мікрогрант на 250 000 грн – цього вистачило на закупівлю холодильної камери, спліт-системи, стола для флориста, стелажів та сплату оренди. Ремонт у новому приміщенні був зроблений за власні заощадження.

У бізнесі Олексія Скоробогатька ця крамниця – четверта за рахунком. Відтоді поповнився й колектив. Підприємець працевлаштував двох флористів – це є необхідною умовою отримання мікрогранту.

Олексій Скоробогатько відкрив квітковий магазин
Олексій Скоробогатько відкрив квітковий магазин

Наразі він успішно працює, тримаючи планку якості, бо переконаний, що найефективніша реклама в квітковому бізнесі — добірний товар, оригінальний дизайн букетів та відмінний сервіс. Саме цим і славляться його крамниці.

Фото: «Гарденія Опт»

Час Чернігівський” 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь