Переселенцям з Маріуполя, які тепер живуть на Ніжинщині, терміново потрібна допомога!

Данилові Дорошенку – 32. Він – з Маріуполя. Там у нього було власне житло – простора 3-кімнатна квартира, по якій його донька ганяла на самокаті; улюблена робота; власна фірма, де Данило був керівником; стабільний дохід і багато планів на життя.

Були. Поки не прийшли “асвабадітєлі” і не зрівняли квітучий Маріуполь з землею.

Майже рік Данило з Дружиною Олесею та 10-річною донькою Дар’єю живуть у селі Галиця, що на Ніжинщині.

Насилу вирвалися з рідного, розстріляного в саме серце міста 28 квітня 2022 року. Розуміли: якщо не зараз… то далі їх просто не буде на цьому світі.

Снарядами, ракетами, бомбами орки розбивали і знищували все і всіх на своєму шляху. Постійні обстріли розривали на шматочки останню спробу хоч трохи заспокоїтися. Як?! Якщо на вулицях днями лежали мерці з відірваними частинами тіл…

28 березня 2022-го родині Дорошенка пощастило. Саме так! Бо, попри те, що у них тепер були лише вони троє один-у -одного і ніяких матеріальних цінностей, вони залишилися живі! І насилу виїхали з ворожої пастки Маріуполя. Їхали, а по них стріляли. Данило травмувався, дівчата не постраждали. Деякий час родина жила у знайомих на Хмельниччині, а 15 травня 2023 року Дорошенки переїхали жити до Галиці. Чому сюди? Бо Олеся народилася в цьому селі, навчалася і тамтешній школі і знає тут кожен куточок.

Але біда в тому, що жити їм, по суті, не було де. Будинок Олесиної мами, в якому багато років ніхто не проживав, зовсім занепав. Місцеві злодюжки прискорили цей процес, залазивши до оселі через вибиті вікна та повиносивши з будинку все, починаючи з меблів і закінчуючи посудом.

Родина оселилася тут. Данило влаштувався на роботу до сільради, працює взимку кочегаром, влітку – двірником. Дружина – листоноша. Зарплати – мізерні. У Олесі, приміром, 4 тисячі на місяць. Виплати для переселенців відмінено.

“Ми приїхали сюди голі й босі, – ділиться Олеся. – З колишнього життя забрали з собою кота Кузю. І повні серця спогадів”.

РОДИНА ПОТРЕБУЄ ДОПОМОГИ.

Будинок, у якому живуть Дорошенки, розсипається.

Дах тіче.

Вікна потребують заміни. Опалення пічне. В будинку скоріше холодно, ніж тепло, бо, щоб натопити вдосталь – потрібні дрова, а їх треба купити, а коштів часом не вистачає банально на поїсти.

Родині потрібно все: продукти харчування, одяг, взуття, меблі, предмети кухонного вжитку…

Але першочергово – ПОТРІБНО ПРИВЕСТИ ДО ЛАДУ БУДИНОК.

Зауважимо, що Данило – атовець. Він захищав Україну під Широкине, там зазнав двох поранень (у 2016-му отримав черепно-мозкову травму, а у 2018-му внаслідок обстрілу втратив селезінку).

Життя вчить цю родину бути мужніми. Подружжя дуже привітне і відкрите. Місцеві відгукуються про Дорошенків тільки позитивно і нахвалюють Данила, який він хазяйновитий і працьовитий. Така ж і його тендітна половинка Олеся.

Люди, родину потрібно підтримати!

Хто чим може, бо їм, щоб вистояти зараз, потрібна будь-яка посильна допомога. У них росте донечка, у якої рузькій мір там, в Маріуполі, вкрав дитинство.

З питань будь-якої посильної допомоги ТЕЛЕФОНУЙТЕ:

Олеся 0972291286

Данило 0682131350

Спілкувалася Валентина Пильник

Фото та відео – з архіву родини Дорошенків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь