Як ніжинські студенти здають державні іспити в умовах карантину

25, 26 та 27 травня викладачами кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки професором Василенком В.В., доцентом Кушніренком А.Г., ст. викладачем Лементарьовим В.В. та асистентом Герасименком В.П. було проведено державні іспити для студентів випускних груп спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка.

Декан факультету інженерії та енергетики, доцент кафедри Кушніренко А.Г. зазначив, що нинішня ситуація кинула значний виклик системі освіти України, з яким наш навчальний заклад справився. Події останніх місяців показали, що потрібно бути гнучкими і вміти швидко перелаштовуватись на нові процеси. Вже зараз бачимо, що саме можна спростити у навчальному процесі та які елементи дистанційної освіти можна успішно використовувати й надалі.

Перед іспитами викладачі зустрілися із студентами груп на відеоконференції в програмі Zoom. Було здійснено перевірку актуальності логіну і паролю для авторизації на сайті НАТІ, оскільки вхід у систему Moodle здійснюється лише через особистий кабінет студента.

  
 

Ст. викладач Лементарьов В.В. зауважив, що на іспиті не було однакових білетів, крім того, перевірка завдань здійснювалась самою програмою, кінцеві результати електронних іспитів були записані в архів платформи Moodle.

Після закінчення оцінювання було проаналізовано типові помилки. Для цього всі учасники іспиту ще раз зібралися на відеоконференцію, де кожному студенту було озвучено оцінку в балах.

  
  

За словами завідувача кафедри електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, професора В.В. Василенка, така форма іспиту для студентів значно складніша від класичної. Якщо студент не готувався, не допоможуть ніякі пошукові системи типу Google, адже іспит − у формі тестів і щоб промоніторити усі варіанти відповідей буде замало часу. Як бачимо, оцінка залежала від загальної роботи кожного конкретного студента протягом року. Загалом, студенти показали досить гарні результати.

  
 
  

Іспит показав, що студенти отримали новий досвід роботи в умовах жорстких часових обмежень і роботи в режимі онлайн. Впровадження такої системи дозволило підійти до вирішення задач контролю знань на якісно новому рівні (через максимальну автоматизацію вказаного процесу).

Вітаємо студентів з успішним складанням державного іспиту. Карантин – не перешкода, а можливість для нових звершень!

В.П. Герасименко, асистент кафедри електроенергетики,
електротехніки та електромеханіки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь