Цілющі властивості та користь для здоров’я від прийняття ванн

 

 

 

 

Незалежно від того, чи ви є постійним шанувальником ванни або приймаєте її зрідка, розслаблююче купання люблять усі без винятку. І хіба це не успіх, коли щось приємне насправді може бути ще й корисним.

А досягти максимального релаксу можна за допомогою ароматної піни для ванни. Підібрати засіб із улюбленою парфумерною композицією ви можете в інтернет-магазині «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/telo/vannaya-dush/pena-dlya-vanny/c/M1003.

IJcPbo4TkcUE7Mc-waxZkJubuc_mzhrYzbgdYBHWm7cHDWyhoEqF4uRc75ry7aeNJhRPvuBmGbWIcxVhIWHTrI5lBLD-_o0d2I72YLIyXFymXDlKrHkOVQvBj1stFoNTzCIYBBSCA2JCW1FRlaC9P9dxQyrXA37krco1ToVw4M6nyq2w5_CLTIkVqg

Ось 7 причин, з яких ви маєте прийняти ванну вже сьогодні ввечері:

1. Розслаблення

Ванна – прекрасний спосіб розслабитися, позбавитися повсякденних стресів і побалувати себе. Мало того, що приємно провести час наодинці з собою, занурення у воду допомагає заспокоїти нервову систему, знизити рівень стресу та занепокоєння в організмі та покращити настрій. Теплі ванни можуть стимулювати вироблення серотоніну, хімічної речовини у мозку, що з відчуттям щастя.

2. Очищення та детоксикація

Купання в теплій ванні з піною допомагає видалити шкіру, що омертвіла, і забруднення. Тепло також відкриває пори та забезпечує більш ефективне очищення. Ще один детоксикуючий ефект купання полягає в тому, що тепла вода стимулює потові залози, що дозволяє вивести токсини і зміцнює лімфатичну систему.

3. Догляд за шкірою

Наше тіло складається в основному з води, тому так важливо не допускати його зневоднення і купання в теплій воді допомагає зволожити тіло і шкіру. Прийняття теплих ванн (без агресивного мила чи хімікатів) також покращує стан шкіри, живлячи та пом’якшуючи її.

4. Благотворна дія на м’язи

Занурення у воду допомагає зменшити біль, напругу та запалення в м’язах, що робить ванну з піною чудовим способом допомогти тілу зцілитися. Прийняття гарячої ванни, аналогічно використанню грілки, підвищує температуру м’язів, що ниють, що полегшує біль.

5. Поліпшення роботи серця

Тепла вода посилює кровообіг, полегшуючи кровообіг, змушуючи серце битися швидше і даючи йому здорове навантаження. Купання також допомагає наситити кров киснем, дозволяючи розслабитися та дихати повільніше та глибше. А згідно з деякими дослідженнями, регулярні теплі ванни можуть допомогти знизити артеріальний тиск, що є важливим для загального стану здоров’я.

6. Спалювання калорій

Потовиділення, викликане гарячою ванною, може спалити стільки ж калорій, як і прогулянка. Також купання має протизапальну дію на організм, аналогічну фізичним вправам. Хоча ми не рекомендуємо приймати ванну з піною замість регулярних вправ, але ця інформація стане приємним бонусом.

7. Зміцнення імунної системи та полегшення симптомів застуди/грипу

Доведено, що прийняття теплої ванни стимулює імунну систему, знижує ймовірність застуди та допомагає боротися з інфекціями. Приємна тепла ванна – найкращий спосіб зігрітися. Вдихання пари також є відмінним засобом від симптомів застуди, прочищаючи носові ходи та зменшуючи запалення.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь