Брали гроші за безкоштовні послуги: медпрацівникам чернігівського онкоцентру оголосили підозру

 

 

 

 

Медпрацівників чернігівського онкоцентру підозрюють у створенні організованої злочинної групи, яка брала гроші з пацієнтів за безкоштовні медичні послуги. Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

Підозру у порушенні права на безоплатну медичну допомогу та заволодінні чужим майном завдяки зловживанню службовим становищем (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 184, ч. 5 ст. 191 КК України) оголосили шістьом медпрацівникам.

За даними слідства, медпрацівники вимагали від пацієнтів сплачувати за медичні послуги, які надаються коштом держави. Оплата проходила як внесок на рахунок благодійної організації “Благодійний фонд сприяння розвитку Чернігівського обласного онкологічного диспансеру”.

Правоохоронцям вдалося задокументувати 36 епізодів незаконного заволодіння грошима пацієнтів. У коментарі Суспільному виконувач обов’язків гендиректора медзакладу Олександр Заїка сказав, що, на його думку, звинувачення є неправдивими.

“Я впевнений, що в моєму колективі нема винних. Впевнений, що ця справа нереальна. Буде рішення суду, будемо тоді розмовляти, але поки йде досудове розслідування я, щоб не зашкодити слідству, не можу це коментувати”, — говорить Заїка.

Нагадаємо, що обшуки по цій справі проходили в онкоцентрі 21 лютого — за три дні до повномасштабного вторгнення рф на територію України. Тоді Заїка казав, що обшуки пройшли в законний спосіб, працівникам були зачитані їхні права та надана ухвала суду. Своєю чергою, робітники онкоцентру нібито співпрацювали зі слідством під час обшуку та надали всі необхідні документи, які вимагали силовики.

Екскерівник медзакладу Юрій Шень, це кримінальне провадження тоді назвав політичним замовленням, можливих замовників не назвав. На це звинувачення тодішній речник прокуратури області Валерій Литовченко сказав так.

“Що стосується коментаря одного із колишніх керівників цього закладу, який сам був фігурантом кримінального провадження, стосовно політичного замовлення, то це скоріше належить до його уяви”.

У вересні 2021 року Юрію Шеню, який тоді виконував обов’язки гендиректора онкоцентру, прокуратура області повідомила про підозру. За версією слідства, перебуваючи на посаді керівника, він неефективно використовував гроші лікарні, через що онкоцентр поніс додаткові витрати на загальну суму один мільйон 390 тисяч гривень. 31 січня 2022 року кримінальне провадження у справі закрили у зв’язку з закінченням строків досудового розслідування.

pravda.cn.ua

ФОТО: gettyimages

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь