До України йдуть дощі: яку погоду очікувати найближчими днями

 

 

 

 

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода 17 – 23 жовтня.

За його прогнозами, до кінця другої декади місяця в Україні збережеться стійкий та спокійний характер погоди під впливом західної периферії антициклону.

Проте, вже 19 – 20 жовтня атмосферний тиск почне помітно знижуватись. На західні та північно-західні області прийдуть дощі, які до кінця тижня та на вихідних охоплять більшу частину України, проте найбільш інтенсивними опади будуть на Лівобережжі країни.

Понеділок, 17 жовтня

По всій Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці у центральних областях місцями можливий туман. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…-3 °С, у західних та південних областях +2…+7 °С. Вдень повітря прогріється до +12…+17 °С, на крайньому заході +18…+23 °С.

Вівторок, 18 жовтня

Опадів не передбачається. Вітер південно-західний, 5 – 10 м/с. Мінімальна температура повітря вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, на сході, місцями у центральних областях та у Приазов’ї +2…-3 °С. Вдень максимальні значення досягнуть +14…+19 °С, у західній частині до +23 °С.

Середа, 19 жовтня

Атмосферні фронти принесуть невеликі дощі вночі у західні та північні області України, вдень також у центральні регіони та Харківщину. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +5…+10 °С, у південній частині та у Приазов’ї +4…-1 °С. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначок +13…+18 °С, на Одещині місцями до +21 °С.

Четвер, 20 жовтня

Вночі невеликі дощі пройдуть у більшості областей країни, вдень у північних, центральних та східних областях помірні дощі. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря помітно знизиться. Вночі +3…+8 °С, у центральних та південних областях +7…+12 °С. Вдень +6…+11 °С, у південній частині та на крайньому сході до +15 °С.

П’ятниця, 21 жовтня

Вночі та вранці пройде дощ місцями з мокрим снігом на сході України. На решті території без опадів. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі у західних та північних областях опуститься до 0…-5 °С, на решті території +1…+6 °С. Вдень максимальна температура становитиме +6…+11 °С.

Вихідні, 22 – 23 жовтня

На більшій частині території України переважатиме антициклональний характер погоди, проте малорухомий атмосферний фронт із центральної Європи спричинить невеликі дощі у західних, Одеській та Миколаївській областях. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі буде в межах +2…-3 °С, вдень +8…+13 °С.

ZN.UA

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь