Якими критеріями керуватися, вибираючи кухню?

Вітчизняний ринок меблів пропонує гідний вибір для облаштування приміщення будь-якого типу. Кухня є уособленням затишку і функціоналу, при цьому є не найліпшим місцем для розташування меблів. Отже, потребує особливого підходу під час облаштуванні робочої зони. Найкращим рішенням з точки зору практичності, функціоналу та декоративності, безумовно, є готовий гарнітур.

Яку кухню купити?

Якщо маєте на меті облаштування кухні, слід враховувати декілька базових факторів. Головним з них є ціна, адже ринок надає широкий вибір подібних виробів, що мають різні характеристики та відповідно – різну вартість.

Якщо ваш бюджет є дещо обмеженим, купити кухню дешево можна за посиланням https://fayni-mebli.com/ua/tag-kitchen-economy.html, при цьому ресурс пропонує гарний вибір недорогих гарнітурів відмінної якості, які мають гарний функціонал та чудовий вигляд (див. фото).

Кухонні гарнітури є окремим сегментом з деякими варіаціями виконання. Можна придбати готовий фабричний виріб з салону, якщо його характеристики вас повністю влаштовують, або оформити замовлення (кухня на замовлення) з урахуванням індивідуальних параметрів.

Різновиди кухонь за формою

Окрім цінового сегмента, конструктивних особливостей та нюансів фабричного виготовлення, кухні поділяються на дві великі категорії. Відносно конструкції та геометрії вони бувають прямими та кутовими.

Прямі кухні є родоначальником ніші, але вже давно не її уособленням. Кутові моделі не менш популярні, і слід зазначити, вони навіть більшою мірою адаптовані для розміщення в кухонній зоні.

На сьогодні статистика ринкового представництва та популярності прямих і кутових кухонь вказує на цілковитий паритет. Вибирати слід виключно за іншими характеристиками, про які піде мова далі.

Основні критерії вибору кухонь

Вибір кухні є відносно складним та, безумовно, відповідальним заходом. Меблевий гарнітур береться на не рік, а на 10 років і більше. Отже, важливим є правильний підхід з урахуванням основних характеристик та всіх нюансів.

Основні критерії вибору:

  • форма;
  • конструкція;
  • наявність окремих модулів та острівців;
  • матеріали корпусу та фасаду;
  • фактура (глянець/мат);
  • колір, стиль, дизайн;
  • ціна.

Більшість кухонь виготовляється на основі ДСП. Фасад є обличчям гарнітуру, а також відповідає за ступінь практичності меблів, що є важливим в умовах підвищеної вологості та перепаду температур на кухні. При виготовленні фасаду використовуються такі матеріали, як ДСП та МДФ з різним покриттям (алюмінієва рамка, плівка, фарба, акрил).

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь