Затримано жителя Чернігівщини, який співпрацював з окупантами

 

 

 

 

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури затримано жителя Новгород-Сіверського району Чернігівської області, який збирав дані для спецслужб РФ, про це повідомляє Прокуратура Чернігівської області.

Чоловіку повідомлено про підозру за надання інформації про розташування Збройних Сил України державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За даними слідства, підозрюваний співпрацював з представником спецслужби РФ.

Під час окупації Новгород-Сіверського району чоловік був затриманий військовими країни-агресора. Однак, був звільнений після повідомлення їм про виконання завдань російського куратора.

У подальшому, після деокупації захоплених територій області, завербований громадянин на виконання поставлених йому завдань збирав інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, їхньої кількості. Отриману інформацію надсилав представникам країни-агресора на один із інтернет-месенджерів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області.

Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь