Дерев’яний конструктор: чому варто купити його дитині?

Дитячі конструктори відіграють важливу роль у житті дитини та батьків. Адже конструювання – це не просто гра, а корисний помічник, який допомагає розвивати всілякі навички у дитини.

pAP8p5mrt9ULqFsJHdWR_WZJW3lyuV-Qc-m58lBC2xbUYs-GnJSW3vWF57gaQqZ4oWCYZ_iX7TIGR2pxnRgAHojZc8xna-OKWpB5MCtEJyHCOwUaSuK2C97792Hm-Osq8C88k7f2FFi-ZiA-61330qEPfyxGCGUJe3pIHvUWUEemJRM3ezklCiE6q0q1FErocz2c0PMI6g

Чим корисна дитині гра з конструктором

Дерев’яні конструктори корисні наступними моментами:

  1. Розвивають дрібну моторику. Збираючи деталі в єдине ціле, малюк навчається контролювати рух своїх рук та пальців. Як наслідок – розвиваються координація та мовленнєвий апарат. Причому це науково доведено, що розвинена дрібна моторика здатна поліпшити мовлення.
  2. Розвивають пам’ять. Враховуючи, що дитячий конструктор – це великі та яскраві деталі, серед яких геометричні фігури та цифри, все це може допомогти розвинути пам’ять. У процесі гри (особливо за допомогою батьків) дитина швидко запам’ятає кольори, назви фігур та ін.
  3. Розвивають логіку та фантазію малюка. Намагаючись зібрати те, що намальовано на коробці з конструктором, дитина розуміє, які деталі взяти і як з’єднати їх. Це сприяє аналізу, послідовному мисленню, логічним операціям у мозку. Адже з конструктора можна зібрати не тільки те, що пропонує виробник, а й щось із власної фантазії, а це також розвиває творче мислення.
  4. Вчить концентруватися. При збиранні конструктора важливо включити максимум уваги. Тому дитина вчить фокусувати увагу на найважливішому – у майбутньому їй легше буде концентруватися на навчанні, творчості та інших заняттях.

Переваги дерев’яних конструкторів

Купити дерев’яні конструктори варто вже тому, що у них дуже багато переваг:

  • Екологічний матеріал. Дерево не викликає алергічної реакції – такі іграшки створювали сотні і навіть тисячі років тому. Дерево не шкодить ні природі, ні дітям. Але якщо на деталях є покриття, цікавтеся його якістю та безпекою.

Якщо виберете перевірений бренд, там із цим напевно все буде гаразд.

  • Приємний на дотик. Жоден пластиковий конструктор не зрівняється з текстурою дерев’яних деталей. Якщо метал холодний, а пластик слизький, то з деревом все набагато краще.
  • Безпека. За допомогою дерев’яного кубика або пірамідки неможливо порізатись, і вони не розіб’ються.
  • Великий асортимент. Завжди можна знайти варіант для дитини будь-якого віку – від найменших до старших дітей. Навіть дорослим подобаються конструктори з дерева, не кажучи про школярів та дошкільників.

Вибирайте дерево – і такий конструктор стане чудовим подарунком дитині, другові чи самому собі!

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь