Енергосистема України пережила вже 12 ракетних атак

 

 

 

 

Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктам. 127 енергетиків загинуло і ще 319 поранено. І після кожної такої атаки фахівці змушені без вихідних, цілодобово відновлювати нашу енергосистему.

Після атак відбулося скорочення виробництва електроенергії та збільшення дефіциту в мережі. До 11 жовтня 2022 Україна експортувала електроенергію за кордон, а з січня 2023 — імпортує електроенергію з європейських країн, що допомагає балансувати енергосистему України.

Атака 14 січня завдала сутєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових станцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Енергетики постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на сході країни. Але варто розуміти, що відключення будуть, навіть, якщо нових обстрілів не буде. Відновити ті пошкодження, які є у короткий проміжок часу неможливо, роботи можуть тривати місяці.

UKRNEWS

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь