Резонансна ДТП в Ніжині: коли буде прийнято справедливе рішення?

 

 

 

 

Більше року тому жахлива ДТП перевернула життя ніжинської родини з ніг на голову. Того вечора автомобіль BMW здійснив наїзд на мопед, на якому їхали двоє. Постраждалі ніяк не оговтаються від отриманих травм, особливо жінка, яка від удару миттєво втратила ногу вище коліна.

ДТП сталася в Ніжині на залізничному мосту, й спочатку наробила чималого розголосу, бо в мережу потрапили моторошні кадри автопригоди, де на дорозі лежить безпорадна жінка у власній крові уже без кінцівки (відео 18+!). Травмувався й чоловік, який їхав на мопеді…

Повідомляє Нежатин.

Нагадаємо ті страшні події (з сайту Головного управління Національної поліції в Чернігівській області):

Ввечері 14 листопада 2021 року в Ніжині сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій травмувалися двоє місцевих мешканців. Поліція встановила особу водія автомобіля, який зник з місця події.

Близько 18-ї години до поліції надійшло повідомлення про те, що в Ніжині на шляхопроводі через залізничні колії (між вулицями Шевченка і Прилуцька) сталася дорожньо-транспортна пригода: водій легкового автомобіля «BMW» зіткнувся з мопедом під керуванням 55-річного ніжинця, який рухався в попутному напрямку.

Внаслідок ДТП водій та 51-річна пасажирка мопеда зазнали травм різного ступеню тяжкості.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту Ніжинського районного відділу поліції. Нині поліція встановила особу та місцезнаходження водія легковика, який покинув транспортний засіб та зник з місця події“.

Зі слів водія мопеда: “У той страшний вечір ми з дружиною рухались по шляхопроводу на мопеді. Під’їжджаючи до спуску до залізничного вокзалу, я увімкнув лівий поворот та, пересвідчившись у безпечній відстані інших учасників дорожнього руху, намагався виконати маневр, але у цей момент нас було збито… Отямившись на дорозі, я побачив свою дружину, яка лежить поруч та позвав її по імені, водночас намагався підповзти до неї ближче, але біль у нозі та руці завадив. У цей час медики почали надавати нам медичну допомогу”.

Син потерпілих, Микола, говорить: «Після того, як в мережі розповсюдили відео та фото моторошньої події (18+!!!), вона набула розголосу, адже деякі очевидці зафільмували жах: розтрощений мопед, двоє лежать на землі, обидва при свідомості, травми батька не зовсім зрозумілі, бо їх не видно (мій батько отримав закритий перелом щиколотки гомілкоступневого суглобу та ключичного з’єднання), але мама, перебуваючи у свідомому стані, лежить серед калюжі своєї крові З ВІДІРВАНОЮ НОГОЮ ВИЩЕ КОЛІНА, яку вона втратила миттєво. ВІД УДАРУ. (Хоча б трошки замисліться, удар якої сили мав статися, щоб дорослій, дужій людині відірвало заживо ногу?!).

Мама, переживши больовий шок, наслідки якого багатьом відомі, вижила завдяки кареті швидкої, яка їхала назустріч події. Випадковість та професіоналізм медиків врятували життя моїй матері!

Відео із камер відеоспостереження за цим участком шляхопроводу відсутнє – у той день проводили їх технічну заміну, і вони не працювали – повідомила слідча у наступний день після аварії, коли я приїхав забрати понівечені особисті речі батьків. Співпадіння?

А що з водієм BMW? Через кілька днів після ДТП він самостійно звернувся до травматологічного відділення міської лікарні, а згодом був виписаний… Де він зараз і що з ним – невідомо. Особу, схожу на водія BMW, начебто неодноразово помічали після цього ДТП на позашляховику на дорогах міста. Якщо це був він, то і водійські права в нього напевно не вилучали….. Сподіваємося найближчим часом зустрітися з ним у суді.

За словами адвоката водія та пасажирки мопеда, у грудні минулого року під час його розмови зі слідчою він поцікавився, коли очікується завершення досудового розслідування, оскільки усі необхідні експертизи за участю учасників ДТП на той момент були вже проведені. Водночас, йому було доведено, що досудове розслідування досі триває, оскільки водій легковика BMW змінив адвоката, яким було подано клопотання до Ніжинської окружної прокуратури про проведення нових експертиз, яке було успішно задоволено. Тому треба знову чекати…  Через це ми подали скаргу до Чернігівської обласної прокуратури щодо затягування досудового розслідування, однак вона не була задоволена, її було повернуто знову ж таки до Ніжинської окружної прокуратури”.

Адвокат водія автомобіля BMW у телефонній розмові з журналістами сайту “Нежатин” зауважив: “Триває досудове розслідування. Клієнт мене не вповноважив давати якісь коментарі, тому, на жаль, я вам нічим не можу допомогти”.

За коментарем журналісти “Нежатин” звернулась до обласного відділу поліції. Відповідь правоохоронців: «У рамках розслідування були призначені додаткові експертні дослідження, які нині тривають. Зараз поліція очікує на результати цих експертиз».

“Тобто, – резюмує син постраждалих, – історія події не набуває рішення, а продовжує рухатись колом вже з новим адвокатом водія легковика BMW. З моменту ДТП вже пройшло більше року та двох місяців – якихось конкретних зрушень із притягнення винного у цій справі до справедливої відповідальності немає.

Чи не виникає одразу запитання, якщо правоохоронні органи нашого міста та області зацікавлені у швидкому та об’єктивному розслідуванню цієї справи, а водій BMW впевнений у своїй правоті, чому ж тоді ця вимучена справа за наявності усіх експертиз не передається до суду та відбувається цей юридичний каламбур»?

Син потерпілих зазначає: “Родина не може досі оговтатись від пережитого. Та чи можливо взагалі оговтатись після такого? Довгий час у лікарні та вже більше року реабілітації… Мама і тато вчаться жити по-новому, але в нових реаліях. Так, на роботі, яка залишається моїй мамі (лікарю-стоматологу-терапевту за фахом) розрадою у цей складний час, до неї змінилося ставлення серед керівництва чомусь в гіршу сторону, з огляду на її проблеми та функціональні обмеження. Пережиті страшні події не залишились у минулому та щодня нагадують про себе фантомним відчуттям втраченої ноги, сильними болями та змушують мою маму вчитись рухатись вже на протезі. Батьку ще заплановані у подальшому медичні втручання та реабілітація”.

Здавалось, ця подія мала б навчити місцевих водіїв більш відповідально ставитися до дотримання правил дорожнього руху на дорогах. Однак, у Ніжині продовжує вирувати світське життя, навіть у воєнний стан: деякі водії можуть собі дозволити швидко кружляти на авто вулицями та площею міста, хизуючись своїми навичками водіння, а хтось бере участь у нічних перегонах, просто насолоджуючись почуттям швидкості та адреналіну. До чого може призвести ця швидкість, ми з вами бачимо….

Відео із соціальних мереж…

(https://www.tiktok.com/@timohaserg/video/7067577389223562502?_r=1&_t=8ZGkoXR89XJ/ https://www.tiktok.com/@timohaserg/video/7098691600984870150?_r=1&_t=8ZGkoXR89XJ).

Сподіваємось, справу таки буде доведено до кінця, і прийняте рішення буде чесним і справедливим…

Фото Національна поліція

Відео надане Миколою Давиденком

Подія була висвітлена у джерелах:

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21674-jak-pochuvaetsja-nizhinka-jaka-vtratila-v-dtp-nogu.html

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21566-policija-rozshukue-vodija-legkovika-sho-znik-z-miscja-dtp-v-nizhini.html

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21576-policija-rozshukala-vodija-legkovika-sho-znik-z-miscja-dtp-v-nizhini-onovleno.html

(https://cn.npu.gov.ua/news/politsiya-chernigivshchini-rozshukala-vodiya-legkovika-shcho-znik-z-mistsya-dtp-v-nizhini-onovleno

ВІДЕО 18+:

https://t.me/c/1588345900/60

https://t.me/c/1588345900/61

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь