Матері Героя з Ніжинщини Антона Красевича вручили Сталевий Хрест від Валерія Залужного…

Наш земляк, Антон Красевич, який віддав своє життя за Україну, був удостоєний почесної відзнаки – Почесний нагрудний знак «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Відповідний наказ підписано 14.10 2022 року. Тобто цієї нагороди наш захисник був удостоєний ще за життя.

Нагрудний знак «Сталевий хрест» вручають військовим ЗСУ за виконання бойових завдань, проведення об’єднаних антитерористичних операцій, а також операцій з підтримки миру та безпеки. Особливістю цієї нагороди є те, що це спеціальна відзнака Головнокомандувача ЗСУ.

Ця нагорода відзначає не лише хоробрість, але й розум. «Сталевий хрест» — це перша в українській нагородній системі відзнака «для тих, хто думає». Тобто для людей, які планують операції, які їх забезпечують.

Після проходження військової строкової служби 11 березня 2022 року був мобілізований 4 відділом Ніжинського РТЦК та СП на військову службу та направлений у військову частину А 0501, перебував на посаді сапера 2 інженерно-саперного відділення інженерно- саперного взводу 3 механізованого батальйону.

8 листопада внаслідок отримання поранення при захисті Батьківщини, виявивши стійкість та мужність, під час виконання бойових завдань в складі підрозділу помер у військово-медичному клінічному центрі Північного регіону м. Харків.

Нагороду мамі загиблого героя, Ользі Миколаївні, вручив Микола Гумен, начальник 4 відділу Ніжинського РТЦК та СП.

У розмові з міським головою Володимиром Ігнатченком, Ольга Миколаївна висловила побажання, аби була встановлена меморіальна дошка в Носівській міській гімназії №2, де навчався Антон.

Маємо не забувати, яку ціну платить Україна за майбутню Перемогу!

Маємо берегти світлу і вдячну пам’ять про кожного нашого захисника!

Пресслужба Носівської міської ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь