Виховував дітей та мав великі плани на майбутнє: пам’яті Героя з Ніжина Віталія Дворніка…

 

 

 

 

Справжній патріот, Захисник Ніжина та України Віталій Дворнік став на захист України з початку повномасштабного вторгнення росії. Захищаючи Миколаївщину, Герой загинув 29 вересня.

Віталій Михайлович Дворнік народився в селі Марківці Бобровицького району 18 травня 1981 року. У дворічному віці з батьками переїхав до Ніжина. Навчався в Ніжинській ЗОШ №15, а після її закінчення продовжив навчання в аграрному ліцеї.

У 2014 році, з початком війни з росією, чоловік був мобілізований до Збройних сил України, де в складі 26-ї артилерійської бригади, а потім 57-ї окремої мотопіхотної бригади боронив схід України.

До 24 лютого Віталій виховував дітей та мав великі плани на майбутнє, але довелося взяти до рук зброю та захищати країну та родину від підступної терористичної росії.

Спочатку чоловік став на захист рідного Ніжина. Згодом потрапив до 58-ї окремої мотопіхотної бригади на посаду командира стрілецького взводу. Разом з побратимами Захисник боровся з ворогом на південному напрямку фронту.

29 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу села Суходілля на Миколаївщині старший сержант Віталій Дворнік отримав поранення. На жаль, воно виявилося несумісним з життям.

Вдома на нього чекали батьки, дружина та двоє діток…

3 жовтня рідні, друзі, побратими провели загиблого Героя в останню путь. Церковну панахиду провели у Всіхсвятському соборі міста Ніжина. Від храму велелюдна процесія пройшла до меморіалу “Герої не вмирають”. Поховали Віталія на кладовищі в селі Марківці Бобровицької громади.

Друзі Захисника згадують Віталія як справжнього патріота, як світлу та виважену людину:

“Пійшов тримати небо справжній патріот, з великими планами на майбутнє, з чіткою життєвою позицією, людина, яка завжди приходила на допомогу. Великий сум, розпач, не віриться”, – Ірина Боговська.

“Друже, сьогодні я з друзями, колегами, проводжаючи тебе в останню путь, чітко усвідомив, що Україна втратила ще одного сина та Героя. Я знаю тебе, друже, ще з далекого 2007-го – завжди світлий, виважений й усміхнений”, – Боговський Олександр.

СЛАВА ЗАХИСНИКАМ ЧЕРНІГІВЩИНИ!

СЛАВА ЗАХИСНИКАМ УКРАЇНИ!

ВІЧНА СЛАВА ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ!

Спочивайте з миром…

Галина Король

Чернігів Сіті

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь