Немовля вагою в 600 грамів везли Ланосом із Ніжина до Києва, щоб врятувати життя…

 

 

 

 

Минув рік, а та історія і досі стоїть перед очима… Історія про втрачене новонароджене життя.

Коли росіяни нещадно обстрілювали Ніжин з землі та повітря, у місцевому пологовому занадто передчасно на світ попросилася маленька крихітка, розміром з дорослу долоню. Через надмірний стрес і хвилювання породілля народила дівчинку вагою лише 600 грамів.

Лікарі Ніжинського пологового тиждень виходжували малечу, а тоді прийняли рішення транспортувати дівчинку до столичного Охматдиту. Спеціального транспортного кювезу у відділенні тоді не було, як і сучасного реанімобіля. Маленький комочок медична сестра всю дорогу до Києва тримала в одній руці, а в іншій мішок амбу, аби підтримувати дихання немовляті. Везли Ланосом.

Вже в Охматдиті дитятко померло, було занадто крихітним і слабким, аби боротися за життя, та й умови навколо страшними…

За рік повномасштабної війни кількість передчасних пологів зросла на 40%, кажуть акушери-гінекологи. Тому сьогодні медики особливо цінують нові надходження до Ніжинського пологового у вигляді сучасних реанімаційних столиків для новонароджених, кювезів – транспортних і звичайних, та звісно ж реанімобіля, який необхідний, як повітря… і сьогодні, і був тоді – рік тому, коли медики усіма силами намагалися врятувати життя маленькій крихітці…

Джерело: Yulia Shkurat

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь