Нагороди від Залужного – нашим землякам-захисникам

 

 

 

 

Від командування їм – почесні нагороди, від нас усіх – вдячність та пошана. І побажання повернутися додому з перемогою.

Велика кількість жителів нашої громади нині боронить Україну на всіх фронтах. Для когось служба в Збройних Силах України чи Національній гвардії України почалася ще в 2014-му, і продовжилася в перші дні повномасштабного вторгнення в 2022 -му. В кожного нинішнього солдата своя дорога до Перемоги, свої здобутки і найтяжчі втрати на цьому шляху.Про цих мужніх, хоробрих воїнів розповідає прес-служба Носівської міської ради на сторінці інформаційного бюлетеня міської ради – “Життя громади”.

Сержант Анатолій Кулик з Володькової Дівиці був мобілізований у ЗСУ в перші дні березня. За цей час неодноразово виконувати поставлені командуванням завдання, мав поранення, контузію. Втім війна в цього чоловіка забрала найцінніше – життя єдиного сина Тараса, який загинув у бою, залишившись вірним військовій присязі. Як би не було важко переживату таку страшну втрату, Анатолій і далі виконує свій військовий обов’язок, з відповідальністю, честю і доблестю виборюючи для всіх нас Перемогу і мир.

Солдат Сергій Касьяненко з Дослідного до лютого минулого року жив абсолютно цивільним життям, не маючи досвіду навіть строкової служби. Молодий чоловік будував плани, у які точно не вписувалася війна. Але країна-терористка і її лідер вирішили інакше і ворог пішов у наступ на Чернігівщину. Рішення було прийнято швидко і по чоловічому: треба ставати на захист родини, рідної землі від підступного ворога. Сергій став добровольцем у березні 2022-го.Обоє жителі Володьководівицького старостинського округу потрапили на службу в 1004 окремий бойовий полк забезпечення охорони командування сухопутних військ ЗСУ. І обоє за відмінне виконання поставлених військовим керівництвом завдань в районі проведення активних бойових дій на Бахмутському напрямку, були удостоєні нагороди від Головнокомандувача ЗСУ – Валерія Залужного.

Наші земляки – Анатолій Кулик та Сергій Касьяненко нагороджені Нагрудним знаком «Золотий хрест». Такою відзнакою нагороджуються особи рядового і сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України за успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне виконання поставлених завдань.Такими ж почесними відзнаками Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного удостоєно ще двох наших земляків: носівчанина Євгенія Карацюбу та досліднянця Віталія Симоненка.

Для молодшого сержанта Євгенія Карацюби війна почалася у 2014-му. Учасник АТО, мав поранення і в якийсь період повернувся до мирного життя. Проте віроломне вторгнення ворога у лютому 2022 року змінило життя усіх українців, і Євгенія також. Він повернувся до служби у лави Збройних Сил України на посаду старшого водія механізованого батальйону.

Житель Дослідного Віталій Симоненко мобілізований 1 квітня 2022 року. Старший солдат служить також водієм у тому ж механізованому батальйоні, що й Євгеній.Обоє наших земляків наразі перебувають поблизу Соледару, де дуже “гаряче”. Незважаючи на те, що військові постійно перебувають у важких умовах, ризикуючи власним життям, з честю виконують поставлені завдання. виборюючи мир і незалежність нашої держави.

Пишаємося вами, шановні наші захисники! І дякуємо за щоденний подвиг – життєвий і військовий!Чекаємо на ваше найшвидше повернення з Перемогою!

Слава Україні і її Героям!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь