У Ніжині працює гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

 

 

 

 

Ніжинський пологовий будинок поповнився сучасним обладнанням. Як розповіла в.о. завідуючої жіночої консультації Оксана Чистякова, уже протягом місяця в жіночій консультації Ніжинського пологового будинку працює кабінет, який надає допомогу жінкам з інвалідністю та жінкам, які постраждали від гендерного насильства.

Пише Нежатин.

Кабінет працює цілодобово й має доступ через два входи: пологове відділення та реєстратуру.

У кабінеті є все необхідне, щоб оглядати жінок з інвалідністю, з обмеженими властивостями, вагітних, жінок похилого віку.

Кабінет оснащений гінекологічним кріслом-трансформером, яке дає змогу перекладати жінку з ношей чи візка й надавати їм кваліфіковану допомогу.

Саме ж крісло підіймається на необхідну висоту, що дає змогу повноцінному огляду лікарем-гінекологом.

Також в кабінеті проводяться такі маніпуляції, як колькоскопія та радіохвильове лікування.

“Дякуємо від всіх жінок Ніжинщини за можливість йти в ногу з часом”, – зазначила заступниця міського голови Ірина Грозенко.

Зазначимо: раніше огляд жінок з інвалідністю здійснювався тільки на кушетці. Звісно, такий огляд не дозволяє повноцінно оглянути пацієнтку й лікарю важко зробити правильний висновок.

Тепер, завдячуючи благодійним фондам, таке крісло є у Ніжині.

Голова ГО “Асоціація демократичного розвитку” Анна Ніколенко-Баєва, які є регіональним партнером міжнародного благодійного фонду “Український жіночий фонд”. “Ми мали можливістть в Чернігівській області обладнати два таких гінекологічних кабінети (у Ніжині та Чернігові), де можна отримати безкоштовну якісну медичну, а за потреби і психологічну допомогу (якщо жінка постраждала від гендернозумовленого насильства).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь