Безбар’єрний доступ до медичної допомоги в Ніжині

 

 

 

 

У Ніжинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги діє безбар’єрний доступ до медичної допомоги. Безбар’єрність – це не лише комфортність, це доступність до послуги для людей різного віку, статі та стану здоровя.

За ініціативи першої леді країни Олени Зеленської ще у 2021 році була прийнята Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору в країні до 2030 року.

Пише Нежатин.

Війна збільшилася кількість внутрішньопереміщених осіб та осіб з обмеженими властивостями.

Тож заклад робить все можливе для доступу до якісної медичної допомоги: не відмовляють нікому, надають медичну допомогу, забезпечують ліками, обстежують, працююь з вторинною й третинною ланкою, налагодже наробота з Інститутом серця, в процесі лікування підключють теле- медицину, застосовують консультування в онлайн режимі, щоб полегшити отримання медичної допомоги таким верствам населення.

Для лікування таких хворих у Ніжинському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги є безкоштовні ліки.

Хворий приймає ліки, лікар та медична сестра наглядають за цим процесом, обстежуючи пацієнта. Сімейні лікарі у медзакладі на зв’язку 7 днів на тиждень, 24/7.

За підтримки місцевої влади заклад працює над втіленням низки проєктів з доступності, залучаючи до співпраці також міжнародних партнерів. Заклад забезпечений альтернативними джерелами живлення, холодовим обладнанням, імунобіологічними препаратами, наявний інтернет Starlink .

Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги працює з понеділка по п’ятницю з 8 до 18.00 години і в суботу з 8 до 15.50 (неділя вихідний).

Безбар’єрність – це вкрай важливо.

Разом до Перемоги!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь