Ніжинка виграла 249 тисяч на розвиток крамнички зі смаколиками

 

 

 

 

Війна кардинально змінила її життя. Ніжинка Інна Сипливець до початку повномасштабного вторгнення була директоркою бази відпочинку на Чернігівщині. Вона успішно розвивала свій бізнес, який їй був до душі. На жаль, війна внесла свої корективи.

Інна Сипливець:
– Вона (база відпочинку – авт.) зараз зависла в такому стані, то ми працюєм то не працюєм, у нас нема там бомбосховища і я боюсь приймати там людей.
Війна мене повністю змінила, вона змінила моє направлення, мої бажання, мрії. Якщо до війни я розвивалася у сфері ресторанно-готельного бізнесу і мені це дуже подобалось, бо я майже 12 років у цьому бізнесі, то на сьогодні у мене все так працює, що я можу запуститись не будучи там.
Але ж доходу там зараз не буде такого.


Ще минулого літа, працюючи на присадибній ділянці Інна загорілась ідеєю розпочати власну справу з нуля. Вирішила виготовляти екоджеми, спеції, сухофрукти та інші смаколики власного виробництва.
Інна Сипливець:
– Змінила свою сферу діяльності і на власній землі почали вирощувати овочі і фрукти. Тобто вони і до того вирощувались, але ми почали доповнювати більш масивними обємами. І почали робити консервацію, сушити фрукти, робити фруктові чіпси. Плануємо, розвиваємося. Зробили невеличку крамничку, більшість продукції продавали через інтернет. Стараємось вирощувати без хімії, бо все це вживає і моя сім’я. Для мене це дуже нове, я цим не займалась.

Цього року значно збільшили об’єми насаджень, аби розширити виробництво ділиться Інна. Серед асортименту джеми, 2 види соків, сушені овочі. Планують зареєструвати торгову марку.
Аби розширити власну справу Інна взяла участь у державній програмі “Є робота” та виграла мікрогрант на суму 249 тис. гривень. Це дасть можливість закупити нове сучасне обладнання. Серед якого 2 великі дегідратори, морозильні камери для зберігання продукції, витрати на рекламні послуги, пакування.
Значну допомогу в оформленні мікрогранту Інна отримала у ніжинському бізнес-хабі.

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь