Видатні мисткині з Ніжина – зірки мистецького небосхилу

Мистецьке середовище Ніжина відомо в усій Україні та за її межами завдяки видатним творчим особистостям, подвижницька діяльність яких визначила його вектори розвитку та подієвий стиль.

В царині українського хорового виконавства виокремлюються постаті Людмили Костенко і Любові Дорохіної – диригентів-хормейстерів, викладачів кафедри вокально-хорової майстерності факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя: блискуча базова музична консерваторська освіта, видатні лідерські якості, широка ерудиція у всіх аспектах хорової культури, найвищий рівень диригентської майстерності, педагогічний талант – саме такі характерні особистісні риси притаманні цим талановитим жінкам, творчість яких, без перебільшення, є окрасою ніжинського мистецького буття.

Людмила Костенко – художній керівник та диригент Молодіжного хору «Світич» (спільно з професором Людмилою Шумською), заслужений діяч мистецтв України, кандидат педагогічних наук, професор.

Любов Дорохіна – художній керівник та диригент (спільно з Іриною Могильною) Академічного хору Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, кандидат мистецтвознавства, доцент.

Нині, в умовах воєнного стану, наші видатні мисткині, лауреати численних Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та фестивалів, самовіддано тримають культурно-освітній фронт: навчають обдаровану молодь, бережуть та розвивають хорові традиції Сіверщини. Їхнім пріоритетом стало патріотичне виховання студентів засобами української хорової музики, підготовка та участь винятково талановитих учнів в Міжнародних музичних конкурсах, переможні результати яких вражають не тільки кількістю, а насамперед якістю, що є свідченням професійної зрілості та принциповості.

Від оргкомітетів конкурсів надійшли Подяки Людмилі Костенко і Любові Дорохіній за фаховість та компетентність, за творчий внесок у розвиток культури, просування талантів у світі, високий рівень підготовки учасників.

Також спеціальними Відзнаками нагороджені й концертмейстери – Галина Брюзгіна, Ліна Чмелик (НДУ ім. М. Гоголя), Ганна Єрмак (НФККІМ ім. М. Заньковецької), які виступили на конкурсах в ансамблі зі студентами та забезпечили переконливі високі результати.  

Вітаємо Л. Костенко й Л. Дорохіну та їхніх талановитих вихованців з потужними здобутками у галузі хорового мистецтва, та зазначимо, що їхня творчість – це громадянський подвиг в ім’я Перемоги: зразковий приклад беззавітної праці задля втілення високої мети – виховання у молоді патріотизму, громадянської самосвідомості, відданості ідеалам української культури,  як складової національної ідентичності.

Пресцентр мистецької платформи НДУ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь