Аудит Ніжинського виконкому: які будуть результати?

 

 

 

 

В Ніжинському міськвиконкомі наразі завершує свою роботу державний аудит. Телеграм-канал «Новини Чернігівщини» розповів своїм читачам про проміжні результати перевірки.
Автор статті стверджує, що «попередньо було озвучено велику кількість порушень від маніпуляцій з паливом до незаконних нарахувань премій керівництву міста та і взагалі підходу до самих нарахувань». Однак висловлюються побоювання, що «більшість цих порушень може бути офіційно так і не зафіксована адже зі слів одного з заступників мера, який заспокоював керівників управлінь та комунальних підприємств, – «все порішали».
Розповідається також, що в ході перевірки було виявлено велику кількість укладених договорів цивільно-правового характеру, які мали б занепокоїти перевіряючих, адже це витрачені кошти ніжинських платників податків. Під цими трудовими відносинами утримуються так звані «ботоферми». Також за рахунки бюджету та за рахунок комунальних підприємств на зарплаті знаходиться велика кількість журналістів, які організовують роботи привладних сайтів, груп у фейсбуці, телеграм каналів та просто ботів.
Багато порушень, наголошує медіаресурс, виявлено в роботі комунальних підприємств. Зокрема, як зазначається, багато питань виникло до бездіяльності новостворених комунальних підприємств «Ніжин радіо» та КП «Агенція інвестиційного розвитку Ніжинської міської ради Чернігівської області».
«Новини Чернігівщини» пишуть також, що ще один приїжджий керівник комунального підприємства в Ніжині, а саме – директор водоканалу, на підприємство якого відкриті кримінальні справи, теж має клопіт, адже є підозра у розтраті близько 10 млн гривень при закупівлі генераторів півроку тому.
Наприкінці статті автори зазначають, що це тільки невелика частина того що відкрилося при перевірці державним аудитом. А от чи зʼявляться відповідні протоколи це буде залежати від обʼєктивності самих перевіряючих.
Наша редакція стежить за розвитком подій тож по закінченню аудиторської перевірки познайомимо наших читачів з її результатами та спробуємо проаналізувати, наскільки вони є об’єктивними.
Усі подробиці нашого журналістського розслідування ви зможете прочитати в газеті “Свідомий погляд”.

Джерело: “Новини Чернігівщини

Фото ілюстративне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь