Іще один крок до перемоги в боротьбі за майбутнє Ніжина

 

 

 

 

Сьогодні, 21 вересня відбулося засідання постійної депутатської комісії  по житлово-комунальному господарству на якому було прийнято ряд вкрай важливих для подальшого розвитку Ніжинської громади рішень. У складі комісії були присутні депутати:  Вячеслав Дегтяренко, Анатолій Лінник, Ірина Онокало та Михайло Одосовський. Двоє членів комісії, депутати Станіслав Черпіта та Євгенія Назаренко були відсутні.  Крім 4 членів комісії були присутні депутати  Сергій  Охонько, Віталій Кубрак, та Наталія Радченко, а також  перший заступник міського голови Федір Вовченко та директор КП «НіжинВодоканал» Олександр Марсов.

На комісії розглядали два депутатські звернення.

Сергій Охонько звернувся з проханням підтримати включення до порядку денного наступної сесії його ініціативу щодо створення тимчасової депутатської комісії з питань перевірки діяльності комунальних підприємств структурних підрозділів та органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, яка діятиме на підставі Закону «Про місцеве самоврядування». Дане рішення викликане негативною оцінкою в засобах масової інформації та невдоволенням громади стосовно неефективності діяльності та зловживаннями щодо використання комунального майна, що вже привернули увагу правоохоронних органів. Усе це викликало вибух негативних дописів у соціальних мережах з критикою діяльності місцевої влади та закликами навести нарешті порядок у громаді.

Ця тимчасова комісія перевірятиме діяльність посадових осіб органів місцевого самоврядування, керівників органів міської влади та комунальних підприємств м. Ніжина, зокрема їх фінансово-господарську діяльність, ефективність та доцільність тендерних закупівель, штатні розписи, нарахування заробітних плат, надбавок та премій. В склад комісії увійдуть по одному представнику від кожної політичної сили, яка отримала представництво у ніжинській міській раді.

Це дозволить виявити та усунути причини кризового стану комунальних підприємств, окреслити шляхи оптимізації, знизити суспільну напругу та невдоволення, а також притягнути винних в порушеннях, якщо такі будуть виявлені, до відповідальності.   

Присутні на засіданні члени комісії одноголосно підтримали це звернення. Це ще одна перемога та суттєвий крок до наведення порядку в місті та перемоги над корупцією, кумівством та разбазарюванням бюджетних коштів, яке привело комунальні підприємства міста до плачевного стану.

Віталій Кубрак звернувся із проханням щодо публічного звітування на наступній сесії Ніжинської міської ради  комунальних підприємств, перевірки їх фінансового стану, а також щодо звіту про роботу Федора Вовченка, як посадовця, який безпосередньо відповідає за їхню діяльність.

Анатолій Лінник, який є членом комісії по ЖКГ, зауважив, що проблеми та критичний стан житлово-комунального господарства на сьогоднішній день переважним чином зумовлені відсутністю публічності, і як наслідок – контролю за їхньою діяльністю. Зокрема, є рішення сесії, згідно якого КП нашого міста повинні щоквартально надавати публічні звіти громаді, але це рішення вже три роки не виконується.

Федір Вовченко зауважив, що 18 вересня робоча група, створена Олександром Кодолою, вже вислухала звіт цих підприємств. На що депутат Кубрак відповів, що ця група створена виконавчим органом, перед яким комунальники і звітувались, а от депутати – мало хто мав змогу почути цей звіт, а ті, хто заслухав – не мали часу підготуватись, бо дізнались про цю нараду за 4 години до її початку. Щодо громадськості – то про результати цієї наради ніжинці можуть дізнатись тільки з ЗМІ, мова про те, щоб задати питання та почути відповіді взагалі не йде. То яка ж тут публічність та відкритість?

Запрошеного директора «НіжинВодоканалу» Олександра Марсова члени комісії попросили прояснити ситуацію з так званою «діджиталізацією» за 9 млн грн., які були заплачені фірмі з Кам’янського. Та знову ніякого обґрунтування доцільності цієї закупівлі не почули. Те ж саме стосується і витрачання КП «НУВКГ» 1,5 млн грн. на очищення колекторів.

Анатолій Лінник задав питання Федору Вовченку: чому невідомо на що витрачаються такі колосальні суми, тоді як  за стільки років (ще з часів його каденції як мера Ніжина) не збільшувалась сума матеріальної допомоги родинам загиблих на поховання, яка становить 10 тисяч грн? Хіба можна за такі гроші достойно поховати людину, яка віддала своє життя за наше життя та свободу. Це просто ганьба та неповага до сімей загиблих.

На що Федір Вовченко відповів, що це «просто лозунги» і на допомогу сім’ям загиблих міська рада грошей не має.

Таким чином бачимо, що представники міської влади в Ніжині цинічно вважають життя наших захисників «просто лозунгами».

А ще вони усілякими шляхами намагаються зробити все для того, щоб їхня діяльність не стала відкритою та прозорою для громадськості.

Однак депутати, які чітко усвідомлюють свій обов’язок перед виборцями представляти інтереси територіальної громади та діяти для її добробуту та розвитку впевнено перемагають, об’єднуючи свої зусилля проти тих, хто намагається зруйнувати усі важливі сфери  життєдіяльності нашого міста.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь