Вечір-пам’ять «Серця обпалені війною» у Ніжинському терцентрі

 

 

 

 

«Серця обпалені війною» – під такою назвою у Ніжинському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), яким керує Іннеса Шаповалова, відбувся захід присвячений мужнім воїнам України. Вони виконують сьогодні найскладніше завдання у світі – захищають рідну землю та український народ. Багато хто з них віддав за це надскладне завдання найдорожче – своє життя.

Їхніх рідних – батьків, дружин, дітей – і запросили на зустріч організатори дійства: завідуюча бібліотекою-філіалом №2 Ніна Іванівна Івасенко та колишній педагог школи №5 Тамара Іванівна Куськал.


За всі роки незалежності ніхто не міг уявити, що поряд – ворог, що доведеться брати в руки зброю, що може бути реальна небезпека не тільки здоров’ю, але і життю наших людей. На превеликий жаль, постріли лунають щодня, гинуть захисники і повертаються «на щиті» додому. А вони могли б бути люблячими чоловіками й татусями, турботливими синами. Саме тих, хто віддав своє життя на цій страшній війні, згадали поіменно ведучі заходу, а присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.

Наш обов’язок – пам’ятати про мужніх захисників, згадувати їх добрим словом та молитвою. Цю молитву на вечорі-пам’яті зачитав військовий капелан №163 батальйону отець Олексій. А учні гімназії №2, котрі прийшли на зустріч разом із педагогом-організатором Оксаною Рябцевою, піднесли квіти матерям загиблих героїв та тим, чиї сини на сьогодні боронять Україну. Людям, серця яких обпалила війна, адресувала авторські вірші Людмила Роднянко, а жіночий вокальний ансамбль «Ніжинка» (керівник Віра Шевченко) виконав декілька душевних українських пісень.

Також працівниками бібліотеки-філії №2 на чолі з Ніною Івасенко була організована книжкова виставка “Захисники України – наш біль, гордість і надія”.

Бути мужніми, не здаватися перед труднощами, вірно служити Батьківщині – такі заповітні слова покійного учасника Другої світової війни, партизана, який боронив нашу землю від фашистів, Петра Крапив’янського передала присутнім його племінниця Тетяна Крапив’янська. Дякувала матерям за вихованих синів, вірних Україні, голова міської  ветеранської організації Людмила Величко.

До цієї акції долучалася й інші небайдужі люди. Представниця організації Ніжинського Товариства Червоного Хреста України вручила родинам воїнів павербанки – речі такі необхідні в нинішньому житті.

З подарунками завітали на зустріч і члени благодійного фонду «Карітас-Київ» (Роман Пушка), а також приватні підприємці Олена Каразіна та Володимир Козак.

Тож нехай ніколи не в’януть квіти біля меморіальних дощок, на фасадах навчальних закладів, на Алеї Слави, на стендах якої розміщено 128 портретів вірних синів України, котрі загинули, захищаючи державу. Вдивляючись  у світлі образи, наші погляди наповнюються смутком і тугою.

Олександр Василенко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь