Скільки насправді грошей на ЗСУ витрачено з бюджету Ніжинської громади

 

 

 

 

Стало відомо, скільки насправді з бюджету Ніжинської громади витратили грошей на підтримку ЗСУ.

У звіті ніжинського міського голови Олександра Кодоли вказано, що цитуємо: «Значну частину бюджету нашої громади спрямовано на потреби обороноздатності та Збройних Сил України. Це понад 116 млн грн, що допомагають нашим захисникам нищити окупантів».

Насправді безпосередньо на потреби ЗСУ витрачено в десятки разів менше. В інфографіці Олександр Кодола уточнює, що на потреби саме військових витрачено  42 мільйони, а не 116.

Але, як виявилось, ця цифра теж не відповідає дійсності. На запит про отримання публічної інформації Ніжинська міська рада повідомила, що на підтримку окремих військових частин у 2023 році  витрачено усього 24 мільйони гривень з невеличким хвостиком.

Згідно минулорічного звіту на ЗСУ в 2022 році було витрачено з бюджету 10 млн гривень, тож за два роки війни на потреби ЗСУ разом Ніжинська міська рада виділила усього 34 мільйони.

Також ми отримали інформацію, скільки ніжинський бюджет отримав від військових у вигляді ПДФО з початку повномасштабного вторгнення. Ця сума становить 273 мільйони.

Тобто витрати на ЗСУ склали 12% від  коштів отриманих від військових у вигляді податків. Щодо частки витрат на ЗСУ відносно доходів міського бюджету, то за два роки вони склали всього 5%.

Нагадуємо: ніжинці щосуботи о 10 ранку збираються на акцію “Гроші на ЗСУ” – та влада хоче чути жителів міста, продовжуючи оголошувати некритичні закупівлі, які, як виявилося, є для приїжджих керівників набагато пріоритетнішими, ніж підтримка наших захисників.
Наталія РУЛЬОВА
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь