Громадську наглядову раду в міськлікарні Ніжина відтермінували до жовтня?

Саме з таким питанням звернувся депутат Сергій Охонько до міської влади на сьогоднішньому пленарному засідання сесії міської ради. Адже на ній не було винесено, згідно плану, затвердження членів наглядової ради, яку виконком повинен був створити згідно розпорядження Кабінету Міністрів.

У відповідь у сесійній залі озвучили, що це питання переносять аж на жовтень. Міськлікарня давно потребує втручання та покращення роботи, але це, звісно, невигідно тим, хто на цьому комунальному підприємстві відмиває досить солідні гроші. Лише в цьому році більш, ніж 45 млн грн бюджетних грошей виділяється тільки на ремонти і закупівлю обладнання для реабілітаційного відділення, не кажучи про всі інші видатки.

Громада і депутати розуміють і пам’ятають досвід з Водоканалом, коли на підприємство виділялися шалені гроші, а по факту маємо кримінальні справи і мфльйонні розкрадання. І всі знову мовчать, хоча, відверто кажучи, керівництво що в лікарні, що на Водоканалі було поставлено «іногородніми».

Тож всі райдужні плани по створенню наглядової ради зупинилися. Можливо, владу не влаштував сам Сергій Охонько, який пройшов конкурс і мав право бути включеним в раду, можливо щось інше, але рішення на затвердження так ніхто й не виніс.

Також влада до цих пір вперто не хоче створювати тимчасові комісії по контролю за комунальними підприємствами, на які виділяє мільйони гривень. З цим питанням виступив депутат Кубрак Віталій. Міський голова Олександр Кодола пообіцяв на наступну сесію ці питання включити. Тож почекаємо, вже більше чекали.

У ситуації з наглядовою радою виникає дуже багато питань щодо навмисного затягування процесу… Адже були проведені комісії, відібрані претенденти, відбувся конкурс, і що?.. То, можливо, ситуацію щодо неприйняття даного рішення і нестворення подібних наглядових рад створено штучно? Переступивши через те, що це рішення центральних органів, які до цього зобов’язали. Однак, як бачимо, суб’єктивізм міської ради вище рішень та розпоряжень Кабінету Міністрів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь