До Крутівської громади додатково залучили 10 млн 438 тисяч позабюджетних коштів у 2023 році

 

 

 

 

До бюджету Крутівської сільської територіальної громади за 2023 рік надійшло доходів 42 053 467,90 грн. податків, зборів та інших платежів, що складає 119,2% уточненого плану звітного періоду та на 11 757630,14 грн. більше за відповідний період 2022 року.

До загального фонду надійшло власних доходів (без урахування трансфертів) – 17 487 600,00 грн. – або 162,82 % . За підсумками минулого року, такі відсотки – це один з найкращих фінансових показників по Чернігівській області серед 57 територіальних громад. (Зрозуміло, що все порівнюємо у відносних цифрах. «Наші» не можливо співставити з мільйонами у великих громадах … Проте, сама тенденція і виконання БЮДЖЕТУ – плюс !!!)

Доречно зауважити, що під час чотирьохрічної боротьби за можливість утворення Крутівської територіальної громади відповідними фахівцями обласного рівня у жодному з аналітичних прогнозів не давалося позитивної оцінки щодо фінансової спроможності майбутнього об’єднання з центром у с. Крути. Але, як бачимо, громада, як то кажуть, впоралася і є наразі самодостатньою . Хоча у свій перший рік роботи ми мали достатньо скромну дохідну частину місцевого бюджету у 25 млн грн .

Протягом 2023 року спільними зусиллями Крутівської сільської ради було залучено значну суму позабюджетних коштів, і ця сума фактично дорівнює половині планового бюджету громади 10 мільйонів 438 тисяч гривень: за сприянням Фонду Міжнародної Солідарності (м. Варшава) отримано ( Крути, Хороше Озеро, Омбиш, Печі, Перебудова, Бурківка) генератори й переносні пічки на суму 170 600 грн. та новий шкільний автобус сумою 4 414 150 грн. Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ЧОВА допоміг КСР дизельним генератором – 130 000 грн вартість. Центр матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської облради оснастив 2 дитячих садочки та 2 ЗЗСО ТГ бойлерами (4 шт.) вартістю – 19 650 грн .

Сільська рада прийняла участь і стала переможцем програми корпоративної благодійної компанії «Байєр», щодо підтримки пунктів першої медичної допомоги у сільській місцевості, по закупці медичного обладнання на суму 20 000 грн. Крутівською ТГ започатковано співпрацю з громадською організацією «Всеукраїнська організація «Жіночий консорціум України». В рамках проекту оформлено 150 пакетів документів для надання благодійної грошової допомоги громадянам Крутівської ТГ( Крути, Хороше Озеро, Омбиш, Печі, Перебудова, Бурківка) на суму близько 1 600 000 грн та ряд інших консультаційних та практичних послуг.

Також, за кошти ГО «Жіночий Консорціум України» на суму 100 тисяч гривень здійснено ремонт двох палат Крутівської амбулаторії. За сприянням БО БФ «Рокада» КТГ оформлено 52 пакети (186 метр куб) документів для надання твердого палива для пільгової категорії громади ( інвалідам I групи та багатодітним сім’ям усіх сіл КСР) на суму — 292 285 грн . У свою чергу, від БО «Право на захист» 25 внутрішньо переміщених осіб та 80 жителів с. Крути і Хорошого Озера — отримали матеріальну допомогу на суму понад 864 000 гривень. ВПО (усіх нп громади) отримали – засоби гігієни для жінок, чоловіків та дітей, посуд, матраци, ковдри, постільну білизну, одяг. Товариством Червоного Хреста надана гуманітарна допомога для багатодітних сімей та внутрішньо переміщених осіб усім без виключення селам нашої громади (засоби гігієни, настільні лампи, свічки, газована вода).

Допомога новими шинами для шкільного автобуса Хорошеозерському навчальному ЗЗСО на суму 14240 гривень надійшла від СТОВ»Дружба-Нова» — агропромислового підприємства, що працює у Крутівській громаді. 10 ноутбуків надійшли до ЗЗСО КСР — загальною сумою 93 387 гривень. Крутівська школа за допомогою народного депутата України Валерія Зуба оновилася багатофункціональною електроплитою на суму 37 000 грн , а с. Хороше Озеро – новим парканом на суму 20 000 грн від депутата Чернігівської облради Ірини Грозенко. Центральний офіс та Хорошеозерський старостат громади отримали сонячних панелей на суму 118 760 грн та два стерлінги — 44 000 грн .

Дієвою минулого року була також й співпраця КСР зі СТОВ»Дружба-Нова» по забезпечення водопостачанням Крутівської ЗОШ, відновлення свердловини та будівництво нового бювету з питною водою у центрі Крут. Інвестиції у громаду у розмірі до 500 000 грн . На завершення опису анонсуємо успішний відбір Крутівського ЗЗСО фондом пані Олени Зеленської, громада перемогла у гранті на суму 2 000 000 грн для ремонту бомбосховища Крутівської школи.

Результати роботи колективу Крутівської сільської ради, як бачимо, достатньо переконливі, працюємо далі…

За інформацією виконавчого комітету Крутівської територіальної громади

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь