Наймальовничіші села України: топ 5 місць, які варто побачити

Скоро літо так і шептатиме: – “Поїдь, відпочинь собі від міської метушні, позагоряй на сонечку та полежи на гамаку”. Хіба для щастя так багато потрібно? Очистити думки та на декілька днів випасти з реальності.

Саме для завзятих туристів MoeMisto підготувало підбірку із ТОП-5 найтуристичніших та наймальовничніших сіл України.

Село Бакота, Хмельницька область

Де: За 55 км від залізничної станції Кам’янець-Подільський, недалеко від смт Стара Ушиця і с. Колодіївка (Кам’янець-Подільський район).

Бакота – затоплене село Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Мальовнича природа і романтичний імідж цих місць приваблюють сюди численні потоки паломників і мандрівників. Останні роки Бакота стала Меккою шанувальників «рольових ігор» і послідовників численних екзотичних релігій.

Бакота, Хмельницька обл. Фото – Olh@
Бакота, Хмельницька обл. Фото – Olh@

Село Опішня

Де: Полтавська область, Зіньківський район, с. Опішня.

Це селище вважається «гончарною» столицею нашої країни. Воно розкинулося за 40 км від міста Полтави. Ще прийнято називати його «Українським Римом».

Чому село «гончарна» столиця? Просто тут виготовляють глиняні макітри, глечики, барильця, а самі таємниці їх виготовлення передаються суворо від покоління до покоління вже багато сотень років! Саме тут діє Національний музей українського гончарства, а також Інститут керамології. Колись у селищі працював завод під назвою «Художній керамік».

Село Синевирська Поляна

Де: Закарпатська область, Міжгірський район, с. Синевирська Поляна.

Озеро Синевир справедливо вважається найкоштовнішим природним скарбом однойменного Національного природного парку та однією з візитних карток Українських Карпат. Розташоване воно на висоті 989 м над рівнем моря.
Синевир з висоти пташиного польоту
фото^ Олександр Науменко

Село Струсів

Де: Тернопільська область, Теребовлянський район, с. Струсів.

У селі розташований старовинний замок графа Голуховського та печерна церква, яку витесали камені гори. Також тут є костел святого Антонія.

Село Колочава

Де: Закарпатська область, Міжгірський район, с. Колочава.

Колочава славиться своїми музеями та пам’ятниками. Всього налічується 10 музеїв, деякі з них є унікальними і близько 20-ти пам’ятників. Через Колочаву проходять популярні гірські туристичні маршрути. Поряд з селом розташовані хребти: Красна, Квасний Верх. Існує маркований маршрут до села Усть-Чорна. Маршрут доступний для пішоходів, велосепедистів та позашляховиків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь