Учні з Ніжина здобули дипломи переможців в учнівських олімпіадах з навчальних предметів

 

 

 

 

34 дипломи на обласних олімпіадах здобули учні Ніжинської теориторіальної громади, завдяки чому вибороли 3 почесне місце в Чернігівській області серед 49 команд 52 територіальних громад.

На третьому етапі олімпіад Ніжинську ТГ представляла команда у складі 52 учасників, які отримали 7 дипломів 1-го ступеня, 12 дипломів 2-го ступеня, 15 дипломів 3-го ступеня.

На IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів по одному диплому переможців здобули:

– Володимира Гавриш, учениця Ніжинського ліцею при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя (директор Світлана Алєксєєнко) в олімпіаді з української мови та літератури (диплом І ст.). Ще навчаючись в 9 класі, Володимира показала глибокі знання української мови та літератури, була удостоєна призначенням стипендії Президента України, як переможиці XXIII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

– Герман Москаленко, учень Ніжинської загальноосвітньої школи І—III ступенів № 7 (директор Надія Сардак) в олімпіаді з астрономії ( диплом III ст.). Грунтовні знання Германа з астрономії окремо відмічено у підсумковому наказі Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Астрономія зацікавила його з липня 2023р., адже без її участі неможливо вирішувати фундаментальні питання, пов’язані з протіканням найважливіших природних процесів. Суперники були дуже серйозні. Діти зі спеціалізованих ліцеїв( Рішільєвський ліцей, Український фізико-математичний ліцею КНУ імені Т.Шевченка.), які вже з другого класу вчили астрономію.

Герман Москаленко виборов диплом ІІІ ступеня, а також був відзначений спеціальним дипломом «Найкращий гравітолог» за творчий підхід у розв’язанні 5 завдання теоретичного туру, яке було оцінено найвищим балом. Про це повідомляється на сторінці в Фейсбук школи №7, в якій навчається Герман.

Вітаємо здобувачів освіти та їх наставників із вагомими здобутками, бажаємо цілеспрямованості, невичерпної енергії та подальших підкорень інтелектуального Олімпу!!!

Підготувала Наталія РУЛЬОВА

За матеріалами підсумкового наказу ОБЛУОН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь