ДТП в Ніжині: коли буде прийняте справедливе рішення?

 

 

 

 

ДТП: довготривалість розслідування для того, щоб забулося

Більше року тому жахлива ДТП перевернула життя ніжинської родини з ніг на голову. Того вечора автомобіль Bмw здійснив наїзд на мопед, на якому їхали двоє. Постраждалі ніяк не оговтаються від отриманих травм, особливо жінка, яка від удару миттєво втратила ногу вище коліна.

ДТП сталася в Ніжині на залізничному мості, й спочатку наробила чималого розголосу, бо в мережу потрапили моторошні кадри автопригоди, де на дорозі лежить безпорадна жінка у власній крові уже без кінцівки (відео 18+!). Травмувався й чоловік…

Повідомляє Нежатин.

Нагадаємо ті страшні події (з кримінального провадження, яке редакції надав син постраждалих, Микола Давиденко):

“У м. Ніжині 14 листопада 2021 року близько 18: 40 водій автомобіля BMW, рухаючись по шляхопроводу, розташованому між вулицями Шевченка та Прилуцька, здійснив наїзд на мопед марки VIPER, на якому знаходились двоє (1966 та 1970 р. н.) та рухались у попутному напрямку. Після скоєного наїзду, водій автомобіля не вжив можливих заходів для надання домедичної допомоги потерпілим та скрився з місця події”.

Микола Давиденко говорить:

“Після того, як в мережі розповсюдили відео та фото моторошньої події (18+!!!), вона набула розголосу, адже деякі очевидці зафільмували жах: розтрещений мопед, двоє лежать на землі, обидва при свідомості, травми чоловіка не зовсім зрозумілі, бо їх не видно (лікарі констатують закритий перелом щиколотки гомілкоступневого суглобу та ключичного з’єднання), але жінка перебуваючи у свідомому стані, лежить серед калюжі своєї крові З ВІДІРВАНОЮ НОГОЮ ВИЩЕ КОЛІНА, яку вона втратила миттєво. ВІД УДАРУ. (Хоча б трошки замисліться, удар якої сили мав статися, щоб дорослій, дужій людині відірвало заживо ногу?!)

Жінка, переживши больовий шок, наслідки якого багатьом відомі, вижила завдяки кареті швидкої, яка їхала назустріч події. Випадковість та професіоналізм медиків врятували життя потерпілій!

А що з винуватцем? Через кілька днів водій BMW самостійно звернувся до травматологічного відділення міської лікарні…

З моменту ДТП та початку розслідування, упродовж всього терміну, для винуватця не було обрано жодного запобіжного заходу: не взято під варту, не накладено домашній арешт, навіть не позбавлено водійських прав. За справою він й досі проходить у якості потерпілого (свідка), продовжує кружляти на авто та хизуватися цим на своїх сторінках у соцмережах”.

За коментарем наша редакція звернулась до обласного відділу поліції. Відповідь правоохоронців: «У рамках розслідування були призначені додаткові експертні дослідження, які нині тривають. Зараз поліція очікує на результати цих експертиз».

За словами М. Давиденка, у розмові потерпілих зі слідчою, йому було доведено, що ще до закінчення проведення останньої експертизи, яка мала встановити факт порушення ПДР, винуватець змінив адвоката та було подано клопотання про нову експертизу, яке задоволено Ніжинською окружною прокуратурою. Скарги його адвоката до Чернігівської обласної прокуратури не були задоволені, а було повернуто знову до Ніжинської окружної прокуратури.

“Тобто, – резюмує син постраждалих, – історія події не набуває рішення, а продовжує рухатись колом вже з новим адвокатом винуватця”.

Адвокат водія автомобіля BMW у телефонній розмові з журналістами сайту “Нежатин” зауважив: “Триває досудове розслідування. Клієнт мене не вповноважив давати якісь коментарі, тому, на жаль, я вам нічим не можу допомогти”.

Микола Давиденко розводить руками: “Родина не може досі оговтатись від пережитого. Та чи можливо оговтатись після такого? Довгий час у лікарні та вже більше року реабілітації… Мама вчиться жити наново. Пережиті страшні події не залишились у минулому. Вони нагадують про себе фантомним відчуттям ноги, болями та штовхають рухатись вже на протезі”.

Сподіваємось, справу таки буде доведено до кінця, і прийняте рішення буде чесним і справедливим…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Подія була висвітлена у джерелах:

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21674-jak-pochuvaetsja-nizhinka-jaka-vtratila-v-dtp-nogu.html

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21566-policija-rozshukue-vodija-legkovika-sho-znik-z-miscja-dtp-v-nizhini.html

https://mynizhyn.com/news/misto-i-region/21576-policija-rozshukala-vodija-legkovika-sho-znik-z-miscja-dtp-v-nizhini-onovleno.html

ВІДЕО 18+:

https://t.me/c/1588345900/60

https://t.me/c/1588345900/61

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь