Як ЗСУ не дали оркам зайти у Ніжин

 

 

 

 

БАТ-2 – це військово-інженерна техніка, яку ЗСУ поставили перед мостом, який згодом підірвали. Таким чином наші військові намагалися відрізати шлях для російської армії, яка вже 24 лютого хотіла прорватися в місто Ніжин.

Українські військові дали гідну відсіч окупантами і завзято боронили місто. Зрештою російські війська так і не зайшли до Ніжина. Натомість вони вели щільні обстріли цього населеного пункту, навіть скидали авіаційні бомби на парашутах.

Одна з таких впала на території стадіону, поруч з дитячим садочком та школою. Внаслідок цього були пошкоджені будівлі цих навчальних закладів, а на місці падіння утворилася глибока вирва.

Бомби й снаряди летіли і на житлові будинки, від чого постраждали місцеві мешканці. Та все ж місто Ніжин, навідміну від сіл, які знаходяться поблизу — не було окуповане.

Одне з таких сіл, яке потрапило під окупацію — це Велика Дорога. Там з 24 лютого по 1 квітня 2022 перебували російські війська.

Місцеві мешканці розповідають, що на території села розміщувалося дуже багато російської техніки. Окупанти заганяли її прямо на територію подвір’я місцевих жителів, руйнуючи паркани. Вони заходили в їхні помешкання, звідки виносили техніку та інші матеріальні цінності. В деяких будинках військові рф залишалися жити, виганяючи звідти господарів.

Також окупанти перетворили Великодорізьку гімназію в «госпіталь» та «готель», де жили з 25 лютого по 1 квітня. На території подвір’я цього навчального закладу вони ставили свою військову техніку. Від гімназії після деокупації залишилися по суті лише стіни.

Крім того, від обстрілів в с. Велика Дорога постраждало багато будинків місцевих мешканців. А одного місцевого жителя російські військові розстріляли…

Це далеко не всі факти ймовірних воєнних злочинів, які вчиняли російські військові.

За матеріалами Челайн

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь