Татяна Павлюх з Ніжинщини – голос Дженіфер Еністон та Камерон Діаз

 

 

 

 

Якщо ви збираєтесь перегля­нути якийсь закордонний фільм, то не дивуйтесь, якщо раптом одна з голлівудських актрис за­говорить з екрана знайомим го­лосом. А щоб розвіяти здогадки, де ви могли чути цей мелодій­ний тембр, залюбки підкажемо ім’я людини, котра озвучує «зі­рок». Знайомтесь: наша зем­лячка – Тетяна Павлюх, акторка дубляжу та озвучування.

Народилася вона в Борзні. Батьки працювали в будівельній організації. Тато, Юрій Мико­лайович – водієм, мама, Софія Дмитрівна – працівник кухні.

Склянка молока з медом, чарівна мамина посмішка та сильні татові руки, одна з яких тримає кермо мотоцикла, а інша обіймає мене,такі перші спо­гади виникають у пам’яті Тетяни про її щасливе дитинство.

Вона пам’ятає кожен при­хід тата з роботи, який завжди з’являвся стомлений, але з гос­тинцями. Дитячі очі світилися від щастя, адже дівчинка знала, що зараз буде їхня улюблена гра – розшукувати заховані та­том чудові маленькі подарунки. А мама завжди підтримувала дочку в цих іграх та маленьких дитячих «бідах».

Ще до школи Таня хотіла бути водієм вантажівки (скажемо, що любов до автомобіля у неї збе­реглася й до нині), потім про­відницею потяга, але в 13 років, коли почала відвідувати заняття театрального гуртка, остаточно зробила вибір на користь ак­торської професії.

Тому не було ніякого сумніву, куди вступати після закінчення школи – тільки на акторський факультет Київ­ського національного універси­тету театру, кіно і телебачен­ня імені І. К. Карпенка-Карого. І велика заслуга, що дівчина стала студенткою цього пре­стижного навчального закладу, належить Олександру Івановичу Кравченку, який готував її до ек­заменів.

Знаєте, для мене все було нове. Почалася абсолютно нова сторінка життя. Безліч зустрічей, нових знайомств, проживання в гуртожитку – я й не помітила, як стала дорослою. Можливо, мені було трішки страшно від такої кількості змін, але я була дуже щасливою,згадує наша зем­лячка перші студентські роки.

Незабаром Таня отримала свій перший «театральний» го­норар за роль Лисички в дитячій виставі.
Отримавши диплом,борзнянка влаштувалася на роботу на телевізійний канал « К1».

Там я працювала… кур’єром. Але саме на цьому каналі випадково отримала свій перший досвід роботи з голосом. Начитувала текст для прогнозу погоди, – каже співрозмовниця. – Але остаточно зрозуміла про свою теперішню професію тоді, коли читала казки своїй донеч­ці. Мені хотілося імпровізувати, аби принести дитині радість, тому читаючи слова кожного персонажу казки, я міняла голо­си, додавала якісь окремі риси. І побачивши на устах донечки по­смішку, зрозуміла, що хочу сво­їм голосом «оживляти» казки.

Нині Марічка – семикласни­ця однієї з київських шкіл, але й досі любить, коли мама демон­струє віртуозне володіння голо­сом.

Вона – моє натхнення. Як і решта слухачів, на чий настрій я можу впливати своїм голосом,каже Тетяна Павлюх.

Як і кожна добросердечна лю­дина, героїня нашої розповіді – дуже чутлива людина, яка може дати волю сльозам від будь- якої драматичної сцени в фільмі або ролику в «Ютубі». Ну, майже, як дитина, скаже хтось.

Я чула, як сказала одна ак­торка під час вистави: «Доки ми цікавимося навколишнім світом як діти – ми живі». Я намагаюся постійно пам’ятати про це, не соромиться зізнатися в цьому Тетяна Павлюх.

Цей рік став для неї роком змін. Головною подією вона вважаю те, що дозволила собі бути собою. Тобто робити те, що я хоче, жити так, як вважає за потрібне, не думаючи про очіку­вання оточуючих.

У вільний час я спілкуюсь з близькими. Моїм хобі у дитин­стві було шиття м’яких іграшок, потім бабця навчила в’язати ки­лими. І до сьогоднішні день мені подобається це робити, каже вона.

Тетяна Павлюх хоче, аби вті­лилася одна її мрія:

Мені довелося бути «голо­сами» Дженіфер Еністон, Камерон Діаз, багатьох мультяшних персонажів. (Сподіваюсь, що голосом нашої землячки гово­ритимуть багато інших відомих актрис.). І якби була така нагода, то залюбки випила б кави з Дженіфер Еністон та за­просила б її до якогось київсько­го театру.

Думаю, ця мрія нашої зем­лячки обов’язково здійсниться.

А віднедавна голос Тетяни Павлюх можна почути у ефірі «Радіо Борзна». Для своїх ма­леньких земляків вона читає вечірню казку. Можливо, серед хлопчиків і дівчаток, які слуха­ють тьотю Таню, є й такі, що теж хочуть буди акторами.

Тому їм акторка радить:

Скажу одразу, що цю про­фесію треба любити, а не йти у неї заради слави. Тому, коли ви остаточно вирішили пов’язати життя зі сценою, запишіться в театральний гурток, починайте займатися музикою та не со­ромтесь читати книжки вголос. Та найголовніше – вірте в себе і не зраджуйте свою мрію. І тоді у вас все обов’язково вийде.

gorod.cn

Джерело: Газета “Вісті Борзнянщини” від 18 серпня 2022 року № 31 (10005) Андрій ДОНЧЕНКО

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь