У Ніжині є 9 приміщень з альтернативним опаленням, щоб забезпечити містян теплом у разі форс-мажору

 

 

 

 

Добігає кінця вересень, а там і до перших заморозків рукою подати. Усіх ніжинців хвилює, як у місті йде підготовка до опалювального сезону, адже уряд попередив, що він буде непростим: температура в приміщеннях становитиме 17-18 градусів за Цельсієм, а опалювальний сезон розпочнеться пізніше.

Люди запаслися обігрівачами і теплими ковдрами, але все ж цікавить, що скаже з приводу готовності до опалювального сезону ніжинська влада…

Перший заступник міського голови Федір Вовченко зазначив, що станом на сьогодні, 26 вересня, стан готовності джерел теплопостачання і мереж у Ніжині становить 95%.

– Зараз відбувається наповнення системи. У тих будинках, де є акти готовності до опалювального періода, там розпочинаємо заповнення теплоносіїв. Акти – у стадії підписання відповідними службами.

Паралельно йде перевірка стану готовності та підписання актів готовності джерел теплопостачання комісією з залученням інспектора держенергонагляду, – розповів Федір Іванович.

У разі виникнення форсмажорних обставин, чи достатньо в Ніжині приміщень з альтернативним опаленням, щоб забезпечити ніжинців теплом?

-Так, у місті є 9 закладів з альтернативним опаленням, де люди зможуть зігрітися в разі необхідності. Наразі власникам цих закладів доведено, щоб вони зробили запас пального.

Які дії влади щодо унеможливлення такої ситуації?

-Робимо все можливе, наразі ведуться напрацювання для чітких дій в разі непередбачуваних обставин.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь