Загроза повторного наступу з білорусі зростає, проте цього разу росіяни можуть піти на Захід

 

 

 

 

Загроза повторного наступу російської армії з території Білорусі зростає, проте цього росіяни можуть почати атаку на іншому напрямку.

В українській армії заявляють, що у разі нападу будуть готові до відповіді.

Про це на брифінгу в Military Media Center заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, напрямок наступу можуть змінити на захід білорусько-українського кордону, щоб перерізати основні логістичні артерії постачання озброєння та військової техніки Україні від країн-партнерів.

Громов зазначає, що зараз посилюється агресивна риторика військово-політичного керівництва росії та Білорусі, а також відбувається розгортання регіонального угруповання військ «Союзної держави».

На території Білорусі зараз триває розгортання авіаційних підрозділів та інших родів військ російської армії, стверджує Громов. За словами посадовця, у Білорусі триває підготовка до прихованої мобілізації. Також ця країна продовжує надавати росіянам свою територію для обстрілів України.

Громов запевняє, що українська армія постійно слідкує за ситуацією в Білорусі та зараз працює над надійним прикриттям кордону, зокрема Києва, з північного напрямку.

«У разі ухвалення противником відповідного рішення щодо відкриття так званого другого фронту, а саме ведення наступальних дії з Білорусі, ми будемо готові до адекватної відповіді», — резюмував Громов.

Громадське

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь