Чому ЗСУ почали ліквідовувати так багато російських військових: експерт назвав причини

 

 

 

 

ЗСУ протягом останніх трьох днів ліквідували понад 2 тисячі російських військових, що є найбільшим темпом втрат армії ворога від початку повномасштабної війни.

Очевидно, що це має свої причини, які вже перерахував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко “24 каналу”

Перша причина безуспішні штурмові дії армії РФ в районі Бахмута та Авдіївки на Донбасі. Мусієнко зазначає, що захисники, попри масовані обстріли артилерією та мінометами, продовжують відбивати ці атаки. Тож єдині здобутки ворога там – руйнація міста, але просувань окупанти не мають. 

За минулий тиждень українським силам вдалося виходити в такі точкові, але доволі болісні для ворога контратакувальні рейди, що давало свої результати – від’ємні для росіян“, – підкреслив Мусієнко.

Друга причина – ситуація на правому березі Дніпра в Херсонській області. Там росіяни все ще тримають оборону, намагаючись захистити завойовані рубежі, проте окупанти мають в регіоні все менше артилерійської підтримки. 

Це все покладається на плечі десантників та інших підрозділів, які часом змушені переходити в ближчі бої та зазнавати втрат. Цим усе й пояснюється“, – зазначив Мусієнко.

Експерт додав, що армія РФ готується до зими, проте тамтешнє командування чомусь думає, що зміна погодних умов вплине лише на українську армію. 

Ми ще подивимося, на кого як зима насправді вплине. Адже я не бачу, що за зиму моральний дух російських військових, особливо мобілізованих, різко підвищитися. Абсолютно ні. Я думаю, що навпаки“, – зазначає Мусієнко.

Ба більше, він вважає, що кількість ліквідованих російських військових може збільшувати й далі, позаяк російське командування, ймовірно, знову відправлятиме своє військо на програшні операції. 

ДТ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь