У Ніжині із підвальних приміщень житлових будинків прибрали більше 45 тонн сміття

 

 

 

 

Стан підвальних приміщень зараз дуже хвилює співвласників багатоповерхових житлових будинків, адже під час дії військового стану підвальні приміщення виконують функцію найпростіших сховищ для мешканців в разі виникнення потреби. А отже повинні бути цілком підготовлені та підтримуватись в належному стані для використання за призначенням.

Огляд підвальних приміщень, який був проведений в житлових будинках управляючою компанією КП «Служба Єдиного Замовника» зафіксував щільну захаращеність – старими меблями, демонтованими віконними та балконними рамами, будівельним сміттям – що не тільки створює пожежонебезпеку для жителів, а й унеможливлює використання підвалів в якості укриття.

КП «СЄЗ», разом з Ніжинською міськрайонною філією Чернігівського обласного центру зайнятості долучилися до організації суспільно корисних робіт в частині пристосування існуючих підземних приміщень під найпростіші укриття.

Фінансування суспільно корисних робіт здійснюється за рахунок кошів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. А залучаються до них громадяни, що на даний час перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Так, підвальні приміщення житлових будинків по вул. Шевченка – №114 корп. 1, 2, 3, №114-А, №112-А, №112 корп. 2, 3, вул. Ген. Корчагіна, 5 вже прибрано, більше 45 т різного сміття вивезено на полігон (12 вантажівок).

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

Наразі роботи тривають, і щодня мешканці спостерігають, як підвальні приміщення перестають бути колективним «сміттєзбірником», звільняючись від «вікового» мотлоху та бруду.

КП «СЄЗ» як управляюча компанія, дуже розраховує на сприяння та допомогу з боку старших по будинку і жителів щодо забезпечення доступу до підвалів. Сподіваємось, що відтепер мешканці більш відповідально ставитимуться до спільного майна, тим паче, що від стану підвальних приміщень може залежати не тільки дотримання належного санітарного стану житлового будинку, а й збереження самого життя.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь