Окопні свічки з дитячих рук

 

 

 

 

За розповідями  військових, котрі наразі боронять Україну  у найгарячіших точках, саме окопні свічки є в них одними з найзатребуваніших волонтерських гостинців.

Особливим попитом вони користуються у бійців мобільних бригад, чий оперативний вантаж зазвичай має вміститися в одному заплічнику. Тож така свічка знадобиться і для  освітлення, і для приготування чаю чи кави, вітамінного напою. Буває, що нерідко ще й гріються біля них.

-Хлопці розказують, що їм вони потрібні, як хліб, як вода, як повітря, – розповідає  володьководівицька волонтерка Вікторія Савченко. -Тож наші люди  молодці, де в кого скільки було домашніх запасів воску чи парафіну – все віддали й переробили на свічки…

Але волонтерський конвеєр продовжує працювати, й надалі передаючи до волонтерських центрів окопні свічки, придбані за такі ж благодійні кошти наших небайдужих земляків. Кілогрм парафіну наразі коштує 130 гривень. З цієї кількості можна виготовити 6-7 свічок.

Учні та педагоги Досліднянської гімназії також долучаються до цієї потрібної справи. Тож тільки завдяки володьководівицьким волонтерам за два останніх тижні на передову було відправлено близько 250 таких свічок, ще вісімдесят вогників тепла будуть передані воїнам найближчими днями з черговим гуманітарним вантажем.

На фото: працюють досліднянські школярі.

Центральне фото ілюстрове

Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь