Ведмедів із Менського зоопарку будять сирени

 

 

 

 

Із трьох бурих ведмедів Менського зоопарку зараз у сплячці тільки най­старша — Ніка. їй уже 21 рік (у дикій природі ведмеді жи­вуть по 20-30 років, у неволі — по 40- 50). Доглядачі люб­лять її за артистизм і називають «дівчин­кою».

На фото – ведмідь Барні

— Ніка залягла у сплячку в середи­ні листопада. Та во­на більше дрімає, ніж спить. Вийде, постоїть і знову лягає, — говорить директорка зо­опарку Зінаїда Максименко. — Так може тривати до самого про­будження – як правило, в березні. А Барні та Умка вийшли зі сплячки в середині січня. Вони майже на­половину молодші за Ніку.

За словами Зінаїди Сергіївни, на міцність і тривалість сну клишо­ногих впливає багато факторів — від коливань температури повітря до раціону Неабияк заважають їх­ньому відпочинку гучні різкі звуки. Раніше працівники звіринця в цей час навіть пошепки біля ведмежих вольєрів, а зараз — сирена по кілька разів на день.

— Тиші ми забезпечити, на жаль, не можемо. А в іншому — все, як було в мирний час: твари­ни нагодовані, в теплі. Невдовзі чекаємо поповнень, — каже ди­ректорка, запрошуючи всіх бажа­ючих відвідати звіринець.
До речі, у ньому є два леопар­ди (через непростий процес пе­редачі Німеччиною Україні танків з однойменною назвою зараз ці хижаки постійно на слуху). Ціна на квитки в зоопарк не змінилася: дорослий коштує 80 грн., дитячий — 50 грн.

Джерело: газета “Гарт” від 02.02.2023,  Марія Ісаченко

gorod.cn.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь