У Носівці є вулиця знаменитого земляка

 

 

 

 

У ході декомунізації під час чергового перейменування вулиць у Носівці колишню вулицю імені «полум’яного» революціонера, «червоного» командира українського походження Пархоменка містяни перейменували, давши їй ім’я свого земляка, талановитого  українського художника Сергія Шишка.

Повідомляє Нежатин.

Щоправда, народившись тут, знаменитим Сергій Федорович став спочатку в Ніжині, а пізніше – вже у столиці.

Однак ніжинці свято бережуть пам’ять про своїх талановитих земляків. Ось і С.Ф. Шишка свого часу нагородили званням Почесного громадянин свого міста. До речі, студенти та випускники місцевого гоголівського вишу теж добре знайомі з творчістю Шишка – найбільша неприватна колекція картин митця знаходиться саме в галереї Ніжинського державного університету імені М.В.Гоголя.

Мистецька спадщина Сергія Федоровича надзвичайно багата й різноманітна – це і міські пейзажі, і карпатські краєвиди, й пейзажі з шевченківських місць та індустріальні картини тощо. Варто сказати,  що саме живопис був найбільшою втіхою та радістю для митця, оскільки його особисте життя було сповнене болю й трагізму – рано померла талановита донька Валя та дуже тяжко хворіла дружина.

На сьогодні багато творів художника зберігається і в інших галереях та музеях України, за кордоном та в приватних колекціях. Сергій Шишка через чверть століття після своєї смерті є надзвичайно затребуваний на світовихаукціонах, а його картини коштують десятки тисяч доларів і є одними з найдорожчих на світовому ринку.

До речі, а чи багато хто з вуличан у Носівці знає, на чию честь названо їхню вулицю?

Катерина Гавриш

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь