У Ніжині живе унікальний майстер-різьбяр

 

 

 

 

Григорій Іванович Василенко – його майстерності підвладне дерево, з під його чарівного різця виходять надзвичайно гарні, прикрашені візерунками, дерев’яні підсвічники, сільнички, вази, вазони, тарелі, скриньки, казкові ковші-лебеді та дворучні ковші-братини.

Справжнім шедевром майстра є виготовлені мініатюрні скрипки, найменша із яких, разом зі смичком, вміщується в сірникову коробку.

Григорій Василенко майстер народного мистецтва. З 1993 р. – член Національної спілки майстрів народного мистецтва України (НСМНМУ).

Особливою гранню майстерності Григорія Івановича є різьблення ікон.

Ним вирізьблено близько трьох десятків ликів святих, а також кіоти, раки, чаші для причастя. Ці роботи неодноразово експонувалися на виставках в різних містах України: в Києві, Чернігові, Прилуках.

Посвятою рідному місту у 2019 році стали чотири ікони із зображенням святих, чиє життя пов’язане з Ніжином: Григорія Кониського, Іоанна Тобольського, Георгія Кліци (Герміона) та Смарагди Ніжинської.

Саме ці ікони представлені на тимчасовій міні-виставці у відділі Музей «Поштова станція». Оглянути виставку можна до кінця квітня 2023р.

Зав.відділу Музей «Поштова станція» Лілія Руденко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь