До визначної дати: мова – то зброя

 

 

 

 

Ми, велика і непереможна нація, а наша мова, то велика зброя. Українське слово гучніше від гармат. Тож частіше говоріть рідною мовою, нас чутимуть у всіх куточках світу! Чудова українська мова! Не загинула вона у течії віків, мова солов’їна, мова колискова рідного народу і моїх батьків. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кілька тисячолітньої  еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

До цієї дати навчальні та культурні заклади Ніжинщини провели ряд заходів. Зокрема, Берестовецька бібліотека-філія спільно з Будинком Культури організували свято на тему: ,,Наша мова солов’їна – чиста, мов перлина”.

День рідної мови згуртував і здобувачів освіти 7-8 класів та їх класних керівників: вчителя хімії та біології Ірину Войцехович та вчителя української мови та літератури Олену Ляшенко в Кропивнянській гімназії. Цікаво, весело, інформативно пройшов для дітей квест-урок “О слово! Будь мечем моїм!” Ірина Войцехович провела захопливу гру “Битву титанів” “Чи знаєш ти свою Україну?”. Завершилось свято “Фольклорною веселкою”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь