У Ніжині затримали серійного злодія: подробиці

 

 

 

 

У Ніжині поліція затримала серійного злодія, який викрадав з осель гроші та ювелірні вироби.

Про це поліція Чернігівської області повідомила у Фейсбук.

Співробітники кримінальної поліції Ніжинського районного відділу поліції викрили та затримали серійного злодія, що причетний до обкрадання близько двох десятків помешкань ніжинців. Більшість з цих крадіжок зловмисник скоїв шляхом віджиму металопластикових вікон у приватних будинках.

22 лютого до поліції надійшло повідомлення від подружжя з Ніжина, яке виявило зникнення з їх будинку золотих прикрас та грошей. В ході оперативно-розшукових заходів ніжинські поліцейські за гарячим слідом встановили підозрюваного в крадіжках.

Це 36-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові злочини.

Зіставивши і проаналізувавши результати попередньої оперативної роботи, а також результати експертних досліджень, співробітники кримінальної поліції Ніжинського райвідділу встановили причетність фігуранта до скоєння низки крадіжок з приватних будинків.

Зловмисник почав орудувати з середини грудня 2021 року. Діяв за однаковою схемою: проникав до будинку шляхом віджиму металопластикового вікна, швидко забирав найцінніше (гроші та ювелірні прикраси) і тікав.

Під тиском неспростовних доказів підозрюваний зізнався у скоєнні серії крадіжок та дав правдиві свідчення. Частину викраденого майна у нього вилучено.

За фактами крадіжок розслідуються кримінальні провадження відповідно до ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану).

За такі дії закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Досудове розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь