У Носівці пропонують вшановувати пам’ять визначних людей громади встановленням меморіальних дощок і табличок

 

 

 

 

До Носівської міської ради звернулася ініціативні громадяни з пропозицією про вшанування пам’яті видатних людей Носівського краю встановленням меморіальних дощок на будівлях, які пов’язані з місцем їх роботи чи навчання.
Йшлося, зокрема, про встановлення таких пам’ятних знаків на стінах поліклінічного відділення, де багато років плідно працювали заслужений лікар України лікар-уролог Олександр Хіняєв та лікар-стоматолог, завідуючий поліклінічним відділенням носівської лікарні Володимир Буняк, а також на стіні Носівського міського ліцею, де свого часу навчався загиблий у запеклих боях з російськими загарбниками воїн-захисник носівчанин Євген Ковальчук.
Ці люди, безумовно, достойні й варті того, щоб про них знало й пам’ятало якомога більше число наших земляків. Разом з тим існує спеціальна процедура та розробляються заходи, згідно з якими проходить вшанування визначних подій та увічнення пам’яті видатних осіб, зокрема, й встановлення пам’ятних знаків на відповідний території.
Відтак на одному з крайніх засідань виконавчого комітету його учасники затвердили склад комісії з питань вшанування визначних подій і увічнення пам’яті видатних осіб та встановлення пам’ятних знаків на території Носівської громади та розробили відповідне Положення про роботу такої комісії.
Засідання комісії відбуватимуться по мірі надходження відповідних клопотань з увічнення пам’яті видатних осіб та встановлення пам’ятних знаків. За результати розгляду члени комісії мають право підтримувати чи відхиляти надані у клопотанні пропозиції, а також можуть ініціювати й навіть рекомендувати встановлення таких пам’ятних знаків за рахунок коштів міського бюджету в рамках відповідних цільових програм.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь