Допитували й змушували зніматися у пропаганді: в Україну повернули 24 дитини з Херсонщини 

 

 

 

 

10 квітня 24 дитини з Херсонської області повернулися додому. Маленьких українців рашисти допитували 13 годин і змушували зніматися у пропагандистських роликах

Про це інформує голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Ще двадцять чотири дитини із Херсонщини – нарешті вдома. Сьогодні зустрів їх у Херсоні, аби поспілкуватися та вручити подарунки“, – написав очільник області.

Повідомляється, що ворог влаштовував українським дітям 13-годинний допит і змусив брати участь у пропагандистському репортажі. 

“Це одна із найскладніших рятувальних місій. Але головне, що тепер діти вдома, зі своїми рідними. Сміливі жити, сміливі знову бути щасливими”, – наголосив Прокудін.

В обміні маленьких українців з російського полону допомогли волонтери Благодійного фонду Save Ukraine.

Читайте також: Окупанти депортували українців до 55 російських регіонів, – Центр нацспротиву

Начальник ОВА наголосив, що усіх українців, яких незаконно утримує Росія, повернуть додому. 

  • 18 березня очільник СБУ Василь Малюк заявив, що правоохоронці розслідують 16 тис. випадків депортація українських дітей. Експерти на початку березня відзначали, що Росія депортувала близько 730 тис. українських дітей.
  • Рада ООН з прав людини на сесії ухвалила резолюцію, де засудила порушення Росією прав людини в Україні, зокрема депортацію дітей із тимчасово окупованих територій.
  • Росія продовжує зловживати повноваженнями та привілеями постійного члена Ради Безпеки ООН для поширення дезінформації про широкомасштабне викрадення та незаконну примусову депортацію тисяч українських дітей.  
  • 10 квітня, стало відомо, що СБУ повідомила про підозру колаборантці, яка допомогла РФ депортувати понад 1 тис. українських дітей.  
  • РФ незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4396 дітей-сиріт з України, але вже формується міжнародна коаліція для їх повернення.  
  • espreso.tv
  • Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь