У Берліні зʼявився стінопис, що зображує ніжинця Олександра Мацієвського

 

 

 

 

У Берліні, біля Музею Стіни (Museum Haus am Checkpoint Charlie) на Фрідріхштрассе 43-45, зʼявився стінопис, що зображує військового Олександра Мацієвського, якого вбили росіяни.

Про це 25 червня у Facebook розповів музикант Сергій Фоменко.

Дякую за дуже емоційно та художньо сильну роботу!” – написав він.

Ініціаторкою акції стала Олександра Гільдебрандт, директорка музею. Автор стінопису “Український солдат Олександр Мацієвський” – український медіамитець Тимофій Максименко. Зображення розташоване поблизу відомого антитоталітарного музею Check Point Charlie.

Фоменко також висловив вдячність директорці “за постійну і дієву підтримку України всі ці роки”.

Український художник створив стінопис на Берлінському мурі, присвячений вбитому росіянами військовому

Світла пам’ять і подяка українським Героям, що загинули і гинуть у війні з людожерським терористичним “русскім міром”, захищаючи вільну Україну Європу і світ від новітнього червоно коричневого нацизму“, – зазначив Фоменко.

Максименко створив стінопис у техніці трафарету, запросивши до роботи інших українських художників. Надія Максименко в Іспанії готувала зображення. Трафарети виготовила поліграфія в Києві. А в Берліні допомагала українська вулична художниця Ptashka Somari, яка зараз живе у ФРН.

Біля зображення розмістили інформацію про Олександра Мацієвського п’ятьма мовами і QR-код із посилання на англомовну сторінку у Вікіпедії. За словами команди, у такий спосіб можна привернути увагу не лише німців, а й представників інших країн світу.

стінопис Берлін

Це дуже символічне місце – і справжній шматок Стіни, і Чекпойнт Чарлі. Але також воно надзвичайно популярне – тут завжди багато туристів. Вони можуть провести паралелі між подіями минулого і сьогоденням. Дізнатися про хороброго українця і жорстокість росіян. Це важливо. Бо багато хто, особливо тут, у Берліні, не до кінця розуміє, як все відбувається“, – зазначив Максименко для видання Amal Berlin.

Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь