У Ніжині знищують небезпечний бур’ян

Наразі у Ніжині триває активна боротьба із амброзією.

Працівники КП «ВУКГ» щоденно працюють над знищенням цієї рослини та закликають долучатись усіх громадян, адже амброзія вкрай шкідлива для людини рослина, що викликає сильні алергічні реакції у період свого цвітіння.

Кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових насінин, які викликають алергічні стани, які погіршують життя людини.

Для людей, які страждають від алергії, амброзія, а точніше – її пилок – справжнє нещастя. Він  спричиняє так звані набуті алергії – сплеск алергічних ринітів, дерматитів, кропивниці, а також напади бронхіальної астми.      

Пора цвітіння амброзії і дуже тяжкий час для алергіків. Цим людям дошкуляють неприємні симптоми: набрякає слизова оболонка носоглотки, з’являються рясні виділення із носа, сльозотеча, свербіж і печіння у ділянці повік, носа і піднебіння, кон’юнктивіт, головний біль. Усе це супроводжується багаторазовим виснажливим чханням. Захворювання називають поліноз, сінний або алергічний риніт. Алергічний риніт вважається найпоширенішою алергічною недугою. Під його вплив підпадає від 5% до 20% людей, найчастіше в віці 10-20 років.

Загострення захворювання саме у цей час має сезонний характер і може тривати аж до кінця жовтня. В зоні цвітіння амброзії за день людина вдихає близько 5000 – 6000 мікроскопічних пилинок. А людям із підвищеною чутливістю до пилку потрібно всього лише 50 пилинок для виникнення полінозу.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь